Duits-Nederlandse Handelskamer

Seminar over het beëindigen van Duitse arbeidscontracten

Arnhem, 16 juni 2011

Hoe ondernemers op een professionele manier arbeidscontracten van Duitse werknemers kunnen beëindigen, leren de deelnemers aan het door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) georganiseerde seminar `Beëindigen van Duitse dienstverbanden'. Op dinsdag 21 juni 2011 van 9:30 tot 14:00 uur worden in Arnhem de bijzonderheden van het Duitse ontslagrecht behandeld.

In het geval van ontslag van Duits personeel is het van groot belang dat dit juridisch correct gebeurt. Daarnaast speelt ook de communicatie met de medewerkers een belangrijke rol. Voor deze beide aspecten gelden in Duitsland andere regels en conventies dan in Nederland. "Niet in de laatste plaats zorgen regelingen binnen het Europese Recht voor veel onduidelijkheden", zegt Peter Weck, advocaat bij Beiten Burkhardt Rechtsanwaltsgesellschaft mbH en docent van dit seminar. "Investeren in kennis door middel van advies of een training kost misschien wel wat tijd, geld en energie, maar zonder worden er vaak onnodige fouten gemaakt." Na het volgen van het seminar zijn de deelnemers bekend met de meest voorkomende vraagstukken rondom het beëindigen van Duitse arbeidscontracten en bovendien in staat om zowel voor de werkgever als voor de werknemer vervelende of pijnlijke situaties te vermijden.

Dit seminar is bedoeld voor medewerkers op het gebied van personeelszaken, die momenteel of in de toekomst te maken kunnen krijgen met uitstroom van medewerkers. Kennis van de Duitse taal is een vereiste. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 15.

Partner van het seminar zijn KPMG Meijburg & Co, Beiten Burckhardt, van Rundstedt HR Partners en Doornbosch Loopbaanmanagement.

De deelnamekosten bedragen 199,- euro (excl. BTW). Leden van de DNHK krijgen 20 procent korting.

Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), Marlies Komorowski, Tel. 070 3114 156, E-Mail: m.komorowski(at)dnhk.org

Directe link:
www.dnhk.org/nl/seminare0/programma-2011/seminar/events/beeindigen-van- duitse-dienstverbanden