Gemeente Barneveld


Snelheidscontroles in woonwijken in Voorthuizen

Op dinsdag 21 juni 2011 worden op verschillende locaties in Voorthuizen snelheidscontroles gehouden. De controles zijn een initiatief van de gemeente Barneveld, de politie West-Veluwe Vallei, de wijkplatforms en verkeersouders van basisscholen in Voorthuizen. Van tevoren wordt niet bekendgemaakt waar en wanneer de controles worden gehouden.

In verschillende (woon)wijken in Voorthuizen wordt té hard gereden. De gemeente Barneveld, de politie West-Veluwe Vallei, de wijkplatforms en de verkeersouders van basisscholen in Voorthuizen hebben de handen inééngeslagen om hiertegen op te treden. Op 21 juni aanstaande wordt op vier locaties in het dorp Voorthuizen een snelheidscontrole gehouden. De locaties zijn geselecteerd op basis van politiecijfers en op aanwijzingen van de wijkplatforms. Kinderen van de basisscholen helpen de gemeente, de politie en de wijkplatforms om bestuurders te wijzen op hun rijgedrag. Automobilisten die zich aan de maximumsnelheid houden, krijgen een `groene kaart'. Voor automobilisten die te hard rijden, is er een `rode kaart'.

Verkeersveiligheid
De gemeente Barneveld is blij met de gezamenlijke aanpak. Samen met de politie, de wijkplatforms en de scholen wordt zo gewerkt aan een veiliger woon- en leefomgeving. Na afloop van de controles worden de resultaten bekendgemaakt.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl

Werk aan de weg?

Kijk op het overzicht met wegwerkzaamheden
lees verder >