Gemeente Almere

Plaatsing van het `Ei van Columbus' in KlokHUIS door wethouder Peeters

21-06-2011 | Start: 14:30 | Eind: | Locatie: KlokHUIS, Cascadepark West

Op 21 juni om 14.30 uur plaatst wethouder Peeters van gemeente Almere een `Ei van Columbus' in het onlangs geopende KlokHUIS. De wethouder doet dit samen met kinderen van basisscholen de Droomspiegel en de Columbusschool. Het Ei van Columbus, ontworpen door de Almeerse kunstenares Christian Wisse, bevat duurzame toekomstwensen voor Almere van kinderen uit de EnergieRijke wijk Columbuskwartier in Almere Poort.

Op initiatief van Natuur- en Milieufederatie Flevoland vulden kinderen uit de wijk Columbuskwartier hun duurzame wensen in tijdens de Dag van de Duurzaamheid en tijdens workshops op de scholen. Het rijk gevulde Ei van Columbus met de duurzame wensen krijgt nu een definitieve plek in het recent geopende KlokHUIS in het Cascadepark in Almere Poort.

Het KlokHUIS is het educatiecentrum voor kinderen over bouwen, wonen en gezond leven in relatie tot duurzaamheid en innovatie. Een betere plek voor deze duurzame wensen is niet denkbaar. Almere is energiek op weg naar comfortabel en duurzaam wonen. De wijk Columbuskwartier maakt dit zichtbaar. De energie van de zon speelt hierbij een hoofdrol. Zo bevinden zich op het merendeel van de huizen zonnepanelen, de zogeheten `Zonnewoningen' en 'Passiefwoningen'. Dit zijn zeer energiezuinige woningen die optimaal gebruik maken van daglicht, goed zijn geïsoleerd en waarbij zonne-energie een belangrijke rol speelt.

Naast deze energiezuinige huizen is Columbuskwartier zeer kindvriendelijk en is de wijk uniek door de rijkdom aan natuur en water. De wijk maakt deel uit van een voorbeeldproject dat Europa financieel steunt (cRRescendo).
ov-kaart actie