Rijksambtenaren in beweging voor goede cao

Persbericht van ABVAKABO FNV

Persuitnodiging

Wat: Rijksambtenaren lopen zich warm, actiebijeenkomst op Schiphol Waar: Schiphol
Wanneer: Dinsdag 21 juni 2011, 12.00 -14.00 uur

Rijksambtenaren in beweging voor goede cao

Rijksambtenaren voeren dinsdag 21 juni actie op Schiphol voor een goede cao en fatsoenlijke afspraken over de gevolgen van de bezuinigingen. Vanaf diverse plaatsen in het land komen enkele honderden rijksambtenaren naar Schiphol om zich sterk te maken voor een werkgelegenheidsgarantie, koopkrachtbehoud en kansen voor jongeren binnen de rijksdienst. De bijeenkomst is een aftrap voor grotere acties in het najaar. Een sportinstructeur die zelf in een gevangenis werkt zal de rijksambtenaren bij deze 'warming-up' begeleiden.

De onderhandelingen voor een nieuwe cao zitten sinds februari muurvast. Het bleek voor Abvakabo FNV en de andere bonden onmogelijk om met Minister Donner afspraken te maken over een fatsoenlijke loonontwikkeling en bezuinigingen zonder gedwongen ontslagen.

Hoewel hierna niet verder is gesproken over een nieuwe cao, is wel onderhandeld over nieuwe afspraken rond het Sociaal Flankerend Beleid (SFB). In het SFB worden afspraken gemaakt over de manier waarop de werkgever moet omgaan met medewerkers bij bezuinigingen en reorganisaties. Belangrijk, vindt Abvakabo FNV, zeker nu de departementen over elkaar heen buitelen om reorganisaties aan te kondigen én te beweren dat dit niet zonder gedwongen ontslagen kan.

De afspraken uit het huidige SFB lopen aan het einde van 2011 af. Minister Donner wil het huidige SFB verslechteren, terwijl de Abvakabo FNV bij deze nieuwe en zeer grote bezuinigingen juist extra faciliteiten nodig vindt. Vooralsnog verlopen dus ook die onderhandelingen uiterst moeizaam.

Over Abvakabo FNV
Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector en maakt zich sterk voor behoud van een toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige publieke dienstverlening: geen gedwongen ontslagen of bezuinigingen zonder vermindering van taken en wél een marktconforme loonontwikkeling. Zie www.abvakabofnv.nl voor meer informatie over de vakbond.




Razende Robot Reporter