Geologie en Techniek In Museon Den Haag

Persbericht van Museon

Geologie en Techniek In Museon Den Haag

Vanaf 21 juni 2011 is in het Museon in Den Haag de expositie Geologie & Techniek te zien. Deze educatieve tentoonstelling maakt, aan de hand van interactieve presentaties, moderne mediatoepassingen en museumvoorwerpen, de belangrijkste geologische processen in de aarde en de aardkorst inzichtelijk. Bovendien wordt het belang van research en technologische innovatie voor geologisch onderzoek en de exploratie van aardolie en gas duidelijk. Ook voor actuele thema's als het vraagstuk van de energievoorziening voor de toekomst en maatschappelijke aspecten met betrekking tot de winning van delfstoffen is aandacht. De tentoonstelling vormt een belangrijke aanvulling op de overige geologische presentaties van het Museon.

Uitnodiging voor de pers
De komende jaren zullen duizenden leerlingen uit primair en secundair onderwijs onder deskundige leiding museumlessen volgen in de nieuwe presentatie. Op maandag 20 juni om 19.30 uur wordt de expositie geopend door mr. drs. Ingrid van Engelshoven, wethouder van Onderwijs en Dienstverlening van de gemeente Den Haag. Dr. Rob Govers van de faculteit van Geowetenschappen van de Universiteit van Utrecht zal een korte algemene inleiding houden over de toepassing van moderne technieken in geologisch onderzoek.
De pers is hierbij van harte uitgenodigd. Wij ontvangen u graag vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan door te bellen met Leonie de Jong, tel. 070-3381423 of via email, ldjong@museon.nl.

Samenwerking
De expositie is mede mogelijk gemaakt door EBN, de Gemeente Den Haag, Saudi Aramco, Shell Nederland BV en Total E&P Nederland.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

*

Links:
http://www.museon.nl



Razende Robot Reporter