Gemeente Oldebroek


20 juni - Extra raadsvergadering voor aanbeveling nieuwe burgemeester Oldebroek

Op dinsdag 21 juni is er een extra raadsvergadering. Tijdens deze vergadering stelt de gemeenteraad de aanbeveling voor de burgemeesterskandidaat vast. De Raad doet dit aan de hand van het verslag van de vertrouwenscommissie. Naar verwachting wordt de nieuwe burgemeester in september geïnstalleerd.

Agenda raadsvergadering
De raadsvergadering is in het gemeentehuis van Oldebroek en begint om 19.30 uur met een kort openbaar deel. Daarin stemt de gemeenteraad alleen nog over een paar overgebleven wijzigingsvoorstellen voor bezuinigingen. Vervolgens gaat de gemeenteraad over tot de aanbeveling voor de burgemeesterskandidaat. Dat gebeurt in twee delen. In een besloten deel van de vergadering bespreekt de gemeenteraad de bevindingen van de vertrouwenscommissie en stelt hij de aanbeveling vast. Daarna wordt in een openbaar deel van de vergadering de eerst aanbevolen kandidaat bekendgemaakt. Naar verwachting is de bekendmaking rond 20.30 uur.

Voordracht
De Commissaris van de Koningin van Gelderland ontving 27 sollicitaties voor de burgemeesterspost in Oldebroek. De Commissaris voerde gesprekken met de kandidaten. Daarna voerde de vertrouwenscommissie gesprekken met de kandidaten en bracht daarover verslag uit aan de Commissaris en de gemeenteraad. De Raad hoopt op dinsdag 21 juni een kandidaat voor te kunnen dragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister volgt in beginsel de aanbeveling van de Raad.