Gemeente Tilburg

Special Heroes Day:

Sportdag voor 250 leerlingen met een beperking

Dinsdag 21 juni, van 10.00 tot 15.00 uur, IJsportcentrum, Stappegoorweg Op dinsdag 21 juni wordt een gezamenlijke sportdag georganiseerd voor ruim 250 leerlingen van de ZMLK-school de Bodde (voortgezet Speciaal onderwijs) en de Mytylschool Tilburg. De dag wordt georganiseerd in het kader van het project Special Heroes. De dag biedt sport en bewegen voor kinderen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking.

Verschillende sportaanbieders bieden op deze sportdag uitdagende clinics aan, van kickboxen tot boogschieten. Ook zijn er 4 speelvelden met speeltoestellen en worden er 12 verschillende spellen georganiseerd. Studenten van het ROC Sport en Bewegen begeleiden deze verschillende sportactiviteiten. De Special Heroes Day wordt het voorlopige hoogtepunt van het project Special Heroes in Tilburg. Vanwege het voorspelde slechte weer worden de activiteiten voor deze speciale sportdag verplaatst naar IIsportcentrum Tilnurg (Stappegoorweg).

Special Heroes
Sporten en bewegen is leuk, geeft kracht en maakt trots! Ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Special Heroes is een landelijk sportstimuleringsproject om leerlingen binnen het speciaal onderwijs te laten zien en ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn. Het project is een initiatief van Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF en de Landelijke Vereniging voor Cluster 3 scholen (LVC-3). Afgelopen schooljaar is Special Heroes gestart op het Speciaal Onderwijs in Tilburg. Verschillende verenigingen laten de leerlingen op school kennismaken met hun sport. Daarnaast krijgen de leerlingen de kans om lid te worden bij een vereniging. Zo wordt de sportparticipatie van kinderen met een beperking vergroot.

Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.