Gemeente Kaag en Braassem

Meerbrug per 21 juni afgesloten voor spoedreparatie Meerbrug bij Nieuwe Wetering

De afgelopen weken is de Meerbrug bij Nieuwe Wetering aan een grondige inspectie onderworpen, waaronder ook een inspectie door duikers. Uit het onderzoek is gebleken dat de brug met spoed gerepareerd moet worden. Er zit speling in de aansluiting tussen het gemetselde middensteunpunt en de houten funderingspalen. Dit moet snel ongedaan gemaakt worden.

Vanwege de veiligheid wordt de brug vanaf aanstaande dinsdag 21 juni volledig afgesloten. Omdat de aannemer de reparatie moet voorbereiden en eerst voorbereidend werk gaat doen, kan de reparatie bij de brug zelf pas starten op 6 juli. De werkzaamheden zullen dan nog ongeveer een week duren. De brug is daarom vanaf dinsdag 21 juni voor een periode van ongeveer een maand buiten gebruik.

Tijdens de afsluiting zet de gemeente Haarlemmermeer een pontje in voor fietsers en voetgangers. Dit pontje vaart de eerste week op dezelfde tijden als waarop de brug open en dicht ging, namelijk door de weeks van 6.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdagen van 7.00 uur tot 22.00 uur en op zondag van 9.00 tot 21.00 uur. Na de eerste week evalueert de gemeente de vaartijden van het pontje. Voor het autoverkeer wordt een omleidingsroute aangegeven via Weteringbrug.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie of tijdens de werkzaamheden vragen hebben dan kunt u hierover telefonisch contact opnemen met de gemeente Haarlemmermeer via 0900-1852 of per mail via beheer.gebied6@haarlemmermeer.nl met de projectleider, de heer Nico Koomen.

Tijdens de reparatie van de oude brug, gaan de voorbereidingen voor de nieuwe brug gewoon door.