Gemeente Gaasterlân-Sleat


ARK Fryslân arriveert 21 juni in Balk

¿

Dinsdagmiddag 21 juni om 15.00 uur arriveert de ARK Fryslân - centrum voor architektuur en milieukunde - in Balk. U bent van harte welkom om de ARK te zien aanvaren vanuit de richting Slotermeer en te zien aanmeren rond 15 uur aan de Meerweg 26 in Balk (tgo. Spaans Babcock). Wethouder Bram Bonnema opent de ARK omstreeks 15.30-15.45 uur, daarna is de ARK tot ca. 17.00 uur voor iedereen te bezichtigen. T/m 30 juni zijn er diverse activiteiten in de ARK, waarmee de provincie en de gemeente de belangstelling voor architektuur en milieukunde bij een breed publiek wil stimuleren. Hieronder vindt u het volledige programma.

» dinsdag 21 juni | 15:00-17:00|Aankomst en officiële opening van de ARK in Balk
Feestelijk onthaal van de ARK! Wethouder Bram Bonnema zal het programma in Balk officieel openen. U bent van harte welkom te aanschouwen hoe de ARK door onze vaardige slepers aanmeert op haar nieuwe locatie. Onder genot van een hapje en drankje kunt de ARK tevens rustig van binnen bekijken.

» woensdag 22 juni| 19.30-21:30|Presentatie van maquettes, ontworpen door bouwkunde studenten van de NHL Leeuwarden
Een groep van 25-30 bouwkunde studenten van de NHL, krijgen deze dag een ontwerpopgave vanuit de gemeente. Na het zien van de locatie, worden de studenten ondergebracht in de ARK, waar zij in hoog tempo tot een ontwerp moeten komen. Er zijn twee architecten aanwezig die de taak hebben de studenten te stimuleren en te inspireren. Dit zijn Jan van der Leij (Bonnema architecten) en Silvester Adema (Adema architecten). Aan het eind van de dag presenteren de studenten hun ontwerp aan een vakpubliek en overige belangstellenden. Bij deze presentatie bent u van harte welkom!

» donderdag 23 juni| 20:00-22:00|Voorlichtingsbijeenkomst aanwijzing gemeentelijke monumenten van de gemeente Gaasterlân-Sleat Besloten bijeenkomst voor eigenaren van onroerende zaken die mogelijk aangewezen worden tot gemeentelijk monument. Op deze avond wordt de gehele procedure en het waarom van de aanwijzing uitgelegd. Onderwerpen die op deze avond besproken zullen worden zijn de aanwijzingsprocedure, cultuurhistorische waarden en beschrijving, rechtsgevolgen en voorbescherming en subsidie. Uiteraard krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen.

» dinsdag 28 juni| 19.00-21.30|Tentoonstelling project `Met de boot naar het bos - Opwaardering van de Luts'
In mei 2009 heeft de gemeenteraad van Gaasterlân-Sleat de recreatienota van de gemeente `De diamant van Gaasterland' vastgesteld. In deze nota wordt aangegeven dat water één van de bindmiddelen is voor de recreatie(beleving) in de gemeente.
Tegen bovenstaande achtergrond heeft het gemeentebestuur het project `Met de boot naar het bos' (een opwaardering van de Luts) ontwikkeld. Het doel is, algemeen gesteld,: opwaardering ten behoeve van versterking van de natuur en recreatie. De expositie toont kaartmateriaal van het project. Projectleider Pieter de Haas van de gemeente geeft graag een toelichting bij het beeldmateriaal en is er om uw vragen te beantwoorden.

» donderdag 30 juni | 19.00-21.30|Toelichting Masterplan Waterfront Balk
Balk heeft een unieke landschappelijke ligging tussen het water van de Sleattemermar en de bossen van Gaasterland. Deze positie biedt kansen om de landrecreant met het water en de watersporter met de bossen kennis te laten maken. Er is een Masterplan Waterfront Balk ontwikkeld waarin ondermeer dicht bij de voorzieningen in het centrum van Balk een aantrekkelijk en uitnodigend `Waterplein' wordt aangelegd. Op deze avond zullen de zich ontwikkelende kaders van het Masterplan worden toegelicht. Sprekers zijn Sandra van Assen (stedenbouwkundige provinsje Fryslân) en Tom Plattel (beleidsadviseur stedenbouw gemeente Gaasterlân-Sleat).