Politie Rotterdam Rijnmond

Poging doodslag in Opsporing Verzocht

Datum publicatie: 20-06-2011 15:59

ROTTERDAM-WEST- Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag uitgebreid aandacht aan een poging doodslag in Rotterdam-West. Een 25-jarige man op een boot raakte gewond nadat er vanaf een brug zware voorwerpen werden gegooid.

Op zaterdagmiddag 23 april voeren drie mannen en een vrouw rond 17:30 uur met hun schuit over de Delfshavense Schie. Ter hoogte van de Spangensekade werden zij aangesproken door twee mannen, vermoedelijk van Marokkaanse afkomst, waarna een woordenwisseling ontstond.

De boot voer verder en ter hoogte van de Beukelsbrug gooiden de mannen een glazen fles vanaf de brug naar de boot.

Even later dook het tweetal op bij de Spaansebrug. Een van de mannen gooide een steen naar het viertal vanaf de kant. De andere man liep de brug op en gooide een zware remschijf en remklauw naar de opvarenden en raakte daarbij een opvarende aan de voet. Vervolgens gingen de verdachten er vandoor in een kleine witte auto, vermoedelijk een ouder type Suzuki Alto.

Opsporing Verzocht
Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag (Nederland 1, 21.25 uur) uitgebreid aandacht aan de zaak. Er wordt een reconstructie getoond en een signalement van de daders verspreid.

Getuigenoproep
Bent u getuige geweest van dit incident, of heeft u andere informatie, neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven via M. (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.