Gemeente Almere

Nieuw Activeringscentrum geopend

21-06-2011

Ineke Smidt Maandag 20 juni vond de opening plaats door Ineke Smidt, wethouder Participatie, Zorg en Inkomen, van het nieuwste Activeringscentrum van de gemeente in buurtcentrum 't Kardoes in Staatsliedenwijk. Het Activeringscentrum heeft de naam `AC Groep Doen' gekregen. Een Activeringscentrum is een wijkgericht project van de gemeente Almere om mensen met een uitkering voor wie een betaalde baan (nog) een stap te ver is, toch deel te laten nemen aan de maatschappij op een manier die aansluit bij hun kwaliteiten.

Het vierde Activeringscentrum
Er is nu een vierde Activeringscentrum; dit centrum is voor mensen in Staatsliedenwijk en Kruidenwijk. Eerder zijn al in Almere Buiten, Haven en Stad (Stedenwijk) Activeringscentra opgezet. Een activeringscentrum is voor mensen met een uitkering die nog niet klaar zijn voor een betaalde baan. Dit kan zijn doordat mensen bijvoorbeeld last hebben van een (tijdelijke) beperking op psychisch, medisch of sociaal vlak. Deelname aan de activiteiten van een activeringscentrum kan een vooruitgang betekenen in het persoonlijke en maatschappelijk leven.

Activeringsmedewerkers
Onder begeleiding van twee consulenten zijn bij AC Groep Doen inmiddels twee groepen begonnen. De `AC-medewerkers' van AC Groep Doen gaan activiteiten bedenken en uitvoeren die aansluiten bij hun kwaliteiten, en waarmee ze ook iets voor de buurt kunnen betekenen. Een van die activiteiten was dat de aankleding van de opening door activeringsmedewerkers zelf werd verzorgd.

Artikel(en)


* Expositie activeringscentra in C-passage
* Nieuw Activeringscentrum in 't Kardoes

ov-kaart actie