Politie Gelderland-Midden

Edenaar opgepakt na mishandeling ex

Publicatiedatum: 21-6-2011 9:16:14

EDE - De politie in Ede heeft maandagmiddag 20 juni op de Van der Hagenstraat een 30-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin, een 26-jarige vrouw uit De Steeg. De twee hadden elkaar in Ede getroffen en kregen op straat ruzie, waarbij de Edenaar zijn ex-vriendin te lijf zou zijn gegaan. Getuigen zagen dat gebeuren en waarschuwden de politie. Agenten zagen het stel even later op straat en hielden de Edenaar aan. De man verzette zich tegen zijn arrestatie maar kon door de agenten worden overmeesterd. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Volgens het slachtoffer hadden beiden al vaker ruzie gehad en was er geregeld sprake van geweld. De vrouw heeft aangifte gedaan. (2011072268-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Auto Woudenberger in beslag na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 21-6-2011 9:15:00

BARNEVELD - De politie heeft maandagavond 20 juni op de Wesselseweg in Barneveld de auto in beslag genomen van een 60-jarige man uit Woudenberg. De man had kennelijk teveel gedronken en reed zonder geldig rijbewijs.

Rond negen uur zagen agenten de automobilist van links naar rechts rijden op de Wesselseweg. De Woudenberger werd aan de kant gezet en een eerste ademonderzoek wees uit dat de man teveel had gedronken. Tijdens de ademanalyse op het politiebureau weigerde de man kennelijk om mee te werken. Daarop kreeg hij een rijverbod van 24 uur. De Woudenberger bleek ook zonder geldig rijbewijs te rijden. Het rijbewijs bleek eerder te zijn ingevorderd wegens rijden onder invloed. Daarop werd de auto van de man in beslag genomen. De man kon na zijn verhoor in het politiebureau weer naar huis, in afwachting van een beslissing van Justitie.
(2011072436-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---