Gemeente Lingewaard


VluchtelingenWerk zoekt met spoed nieuwe vrijwilligers in Doornenburg en Haalderen

In juni en juli 2011 komt er een groep uitgenodigde vluchtelingen uit Laos in de gemeente Lingewaard wonen. Om deze vluchtelingen goed te kunnen opvangen zoekt VluchtelingenWerk nog dringend nieuwe vrijwilligers in Doornenburg en Haalderen. De vluchtelingen uit Laos hebben jarenlang in een vluchtelingenkamp in Thailand gewoond. Daar zijn zij door de Nederlandse regering geselecteerd en uitgenodigd om in Nederland te komen wonen.

Het gaat om 33 vluchtelingen, waaronder 16 kinderen, in totaal acht huishoudens. Zij komen in de maanden juni en juli naar de gemeente Lingewaard en worden verspreid gehuisvest over verschillende dorpen in de gemeente: Gent, Doornenburg en Haalderen.

VluchtelingenWerk zoekt dringend nieuwe vrijwilligers die deze mensen anderhalf tot twee jaar op weg willen helpen in onze samenleving. Voor twee gezinnen die binnenkort in Doornenburg komen te wonen, zoeken we nog twee vrouwelijke vrijwilligers. En voor twee gezinnen en één alleenstaande die in Haalderen komen te wonen zoeken we nog twee mannelijke vrijwilligers.

Het gaat in eerste instantie om de eerste opvang in de gemeente, meegaan naar het huis, uitleggen van allerlei zaken in en om het huis, het regelen van verzekeringen, huisarts, school voor de kinderen. En in een later stadium helpen met onder andere post, financiën, vrijetijdsbesteding en uitleggen Nederlandse normen en waarden. Kortom: mensen die deze nieuwe medebewoners in de gemeente willen helpen met hun integratie in Nederland.

Wij zoeken enthousiaste, gemotiveerde mensen, met respect voor andere culturen. Ons kantoor is gevestigd in Bemmel. Wij bieden boeiend en zinvol werk, ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma en een onkostenvergoeding.

Interesse? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tanja Dijenborgh, via email: tdijenborgh@svmg.nl of 06-55 69 62 90