Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 21 juni 2011

Atlas voor Gemeenten op website

Elk jaar verschijnt de benchmark "Atlas voor Gemeenten". Hierin worden de 50 grootste gemeenten met elkaar vergeleken. De afdeling Onderzoek & Statistiek (O&S) van de gemeente Alkmaar heeft de resultaten voor de gemeente Alkmaar samengevat en gepubliceerd op alkmaar.nl.

Deze samenvatting heeft als doel om in één oogopslag inzicht te krijgen hoe Alkmaar zich positioneert ten opzichte van de andere 50 gemeenten. Dit jaar staat het thema "De waarde van cultuur voor de stad" centraal. Naast cultuur wordt ook de woonaantrekkelijkheid en de sociaaleconomische positie van Alkmaar belicht. De samenvatting Atlas voor Gemeenten 2011, resultaten voor de gemeente Alkmaar is te vinden op alkmaar.nl > Feiten & Cijfers.

Onderzoek & Statistiek (O&S)
De afdeling O&S van de gemeente Alkmaar doet regelmatig allerlei onderzoeken in alle delen van de stad. O&S presenteert op alkmaar.nl > Feiten & Cijfers via statistieken en onderzoeksgegevens een beeld van de stad op een aantal thema's. Ook wordt aandacht besteed aan actuele digitale onderzoeken, o.a. via het StadsPanel, waarvoor O&S altijd op zoek is naar nieuwe leden. Ook staan er op de site enkele specifieke O&S producten, o.a. op het gebied van monitoring.