Politie Drenthe

Dinsdag 21 juni 2011

Provincie Drenthe, 21-06-2011

Winkeldieven

ASSEN Medewerkers van een supermarkt aan de Nijlandstraat in Assen betrapten maandagmiddag een 56-jarige man uit die plaats op winkeldiefstal. De man werd overgedragen aan de politie. Na het afleggen van een verklaring is de man weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een boete van 170,- en een toegangsverbod voor de winkel van een jaar.

HOOGEVEEN Op aanwijzing van medewerkers van een supermarkt aan de Alteveerstraat in Hoogeveen hield de politie maandagavond een 51-jarige vrouw en haar 31-jarige zoon uit Dedemsvaart aan op verdenking van winkeldiefstal. Medewerkers van de winkels verklaarden tegenover de politie dat ze geconstateerd hadden dat de twee personen de winkel hadden verlaten met een aantal levensmiddelen, dat niet was afgerekend. In de auto van de verdachten trof de politie inderdaad levensmiddelen aan afkomstig uit de winkel. De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Zij ontkennen de diefstal en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Elektriciteitskabel gestolen

ASSEN Vanaf een terrein aan de Witterstraat in Assen is tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen 215 meter 380 V elektriciteitskabel gestolen. Er werd namens het benadeelde bedrijf aangifte gedaan.

Scooterbestuurster licht gewond

EMMEN Op de Ermerweg in Emmen kwam maandagmiddag door onbekende oorzaak een 16-jarige meisje uit Zwinderen met haar scooter ten val. Het meisje raakte licht gewond en is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.