Gemeente Maassluis

Deelnemers West Beweegt het water op voor zeilles


Kinderen uit de groepen 5 en 6 van de Kardinaal Alfrinkschool en De Westhoek in Maassluis kregen woensdag 15 juni 2011 in het kader van het project West Beweegt een zeilles bij de Delftse Watersportvereniging DWSV. Ze genoten na een korte les van de wind in de zeilen.

Na uitleg over het zeilen mochten de kinderen plaatsnemen in een eenpersoons zeilbootje. Het werd meteen duidelijk dat het uitvoeren van de theorie in de praktijk nog niet meevalt. De kinderen moesten vele handelingen tegelijk doen: roer en touwen vasthouden, goed kijken en steeds wisselen van plaats. Iedereen was het erover eens dat zeilen een leuke sport is, maar door de vele handelingen moeilijker is aan te leren dan veel andere sporten.

De kinderen van beide scholen doen mee aan het gemeentelijke project West Beweegt. De kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van De Westhoek en de Kardinaal Alfrinkschool worden tijdens dit project extra bewust gemaakt van het belang van bewegen en gezonde voeding.

Voor meer informatie over West Beweegt: zie www.maassluis.nl/sportservicepunt of neem contact op met Els de Jong, medewerkster sportservicepunt Maassluis, via (010) 593 1797.