Provincie Utrecht

Ouderbetrokkenheid

Praktische tips voor vergroten ouderbetrokkenheid

De betrokkenheid van ouders bij de schoolloopbaan van hun kinderen heeft een positieve invloed op hun prestaties en kan zelfs bijdragen aan het voorkomen van voortijdige schooluitval. Dit blijkt uit internationaal onderzoek.

Samenwerking tussen ouders, school en welzijnsorganisaties is goed voor de ontwikkeling van kinderen en stimuleert ouderbetrokkenheid. Als ouders in beeld hebben wat en hoe hun kinderen op de peuterspeelzaal en op school leren, kunnen zij die ontwikkeling thuis beter ondersteunen.

In opdracht van de Sociale Agenda heeft Alleato een brochure gemaakt met praktische tips over hoe je invulling kunt geven aan partnerschap en hoe je ouderbetrokkenheid tot stand kunt brengen. Daarbij worden goede praktijkvoorbeelden en succesfactoren in beeld gebracht.

Het programma Sociale Agenda rondt dit jaar haar werkzaamheden af. Met de brochure 'Bouwen aan partnerschap tussen ouders welzijn en school' willen we graag belangrijke kennis over het betrekken van ouders bij de schoolloopbaan van hun kinderen en partnerschap aan professionals overdragen.

Lees de brochure 'Bouwen aan partnerschap tussen ouders welzijn en school'.

Zie het origineel
Voor vragen over het onderwerp ouderbetrokkenheid kunt terecht bij Ellen Visser, Alleato, tel: (030) 239 20 49.

Meer informatie over Sociale Agenda:
annemieke.froon@provincie-utrecht.nl, (030) 258 24 41