Gemeente Veenendaal


Onderwijs en opvang in Veenendaal-oost vanaf schooljaar 2011/2012

Vanaf de start van het nieuwe schooljaar in augustus betrekken openbare basisschool Balansleren Veenendaal en Christelijke basisschool Tamim de tijdelijke huisvesting in Veenendaal-oost. Ook Christelijk kinderdagverblijf Luna en KMN Kind en Co vinden dan hun plek in de tijdelijke lokalen aan de Van Essenlaan 8. Zo kunnen de jongste bewoners van de nieuwe wijk al in een vroeg stadium in de buurt terecht voor onderwijs en opvang.

De tijdelijke huisvesting is een voorloper van het Ontmoetingshuis. Deze multifunctionele accommodatie gaat naar verwachting ruimte bieden aan twee scholen, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een sporthal, een kerk en een welzijnsinstelling. De verwachting is dat het Ontmoetingshuis eind 2013 klaar zal zijn. Het ontmoetingshuis wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van de provincie Utrecht voor het programma Nieuw wonen.

Meer informatie over de scholen vindt u op http://www.tamim.nl en http://balanslerenveenendaal.rijnheuvelland.nl/. Voor informatie over de opvangorganisatie kunt u terecht op www.kinderdagverblijf-luna.nl

spelendekinderen bewerkt