Baker Tilly Berk

Baker Tilly Berk heeft tegen de markttrend in omzetgroei gerealiseerd. Daar waar de meeste concurrenten omzetdalingen noteerden, steeg de omzet van het Nederlandse netwerk van dit landelijke accountants- en belastingadvieskantoor in 2010 met ruim 2% van EUR 90,6 miljoen tot EUR 92,9 miljoen.

De omzetstijging is vooral te danken aan uitbreiding van het netwerk met een nieuwe vestiging in Goes (overgenomen van PwC in oktober 2009) en een aantal kleinere praktijken die in januari 2010 aan de bestaande vestigingen zijn toegevoegd. Door verdere automatisering is een belangrijke efficiencyverbetering gerealiseerd waardoor de werkzaamheden met minder mensen zijn uitgevoerd. Eind 2010 waren rond 850 medewerkers in het netwerk actief tegenover ruim 900 eind 2009.

Markt
Ondanks een krimpende markt wil Baker Tilly Berk verder groeien. "Klanten letten scherp op hun budgetten, stellen niet-spoedeisende opdrachten uit en er is sprake van hevige prijsconcurrentie in de markt," zegt Romke van der Veen, bestuursvoorzitter van Baker Tilly Berk. "Dat doet een extra beroep op ons ondernemerschap om onze toegevoegde waarde voor klanten te etaleren. Het adviseren van ondernemers komt steeds centraler te staan met nieuwe kansen die deze uitdagende markt ons biedt."

Van der Veen: "Wij willen de komende jaren onze positie als toonaangevend kantoor in het mkb verder uitbouwen. Naast autonome groei zijn collega-kantoren die onze visie en cultuur delen en waar kwaliteit de drijvende factor is van harte welkom. Onze doelstelling is om onze vestigingen te versterken en in een aantal jaren te groeien naar een omzet van EUR 130 miljoen.

Vragen naar aanleiding van dit persbericht?
Ingrid Hermans, Hoofd Marketing & Communicatie
T: (0182) 56 32 00
E: i.hermans@bakertillyberk.nl