Gemeente Cranendonck


22.000 Brabanders lopen, fietsen en tuinieren op drinkwater

Hoezo? Zij wonen in 11 grondwaterbeschermingsgebieden verspreid over Brabant en drinkwaterbedrijf Brabant Water gebruikt het grondwater om drinkwater van te maken. Het is zaak om het grondwater schoon te houden, ook voor toekomstige generaties. We doen dat via het project project "Schoon Water voor Brabant" (www.schoon-water.nl).

Schoon Water voor Brabant is bedoeld om het gebruik van chemische onkruidbestrijding- en gewasbeschermingsmiddelen te verminderen in (kwetsbare) grondwaterbeschermingsgebieden in Noord-Brabant. Naast agrariërs, gemeenten en stedelijke bedrijven, spreken we de 22.000 bewoners van grondwaterbeschermingsgebieden aan.

Hoe? Begin mei ontvingen alle bewoners van 11
grondwaterbeschermingsgebieden een brief om hen te wijzen op het bijzondere gebied waarin zij wonen. Immers, zij lopen, fietsen en tuinieren op drinkwater! Dit vraagt dan ook extra aandacht voor milieuvriendelijk tuinonderhoud. Zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Bewoners konden meedoen aan een prijsvraag en ook in een groot aantal Brabantse tuincentra werd aandacht gevraagd voor het onderwerp.

De winnaar van de prijsvraag kwam uit Budel. Daardoor werd op dinsdag 21 juni een waardecheque van EUR 500,- euro uitgereikt aan de winnaar op de Parallelweg 18 in Budel-Schoot.