Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.25 uur

Utrecht, 21-06-2011

Vrouw aangerand door bijrijder scooter

LEUSDEN Een vrouw uit Amersfoort is maandagochtend rond kwart over tien aangerand door twee jongens op een scooter. Dat gebeurde op de Nooderinslag in Leusden. De 30-jarige vrouw meldde zich bij de politie dat ze door de bijrijder op de scooter in haar billen was geknepen. Ze deed daar aangifte van en kon een goed signalement geven van de verdachten en de scooter waarop ze reden. Agenten keken ondertussen in de omgeving uit naar de verdachten. Op t Erf in Leusden zagen de agenten een scooter staan en de twee jongens die aan het signalement voldeden. De twee, 16-jarige jongens uit Amersfoort en Soest, zijn aangehouden voor verhoor.

Mishandeling na diefstal van fietsventiel

AMERSFOORT Een agent zag maandagmiddag rond kwart voor vier twee mannen ruzie maken op de Weberstraat in Amersfoort. Bij het zien van de politie ging één man ervandoor. De agent ging achter hem aan en kon hem even later staande houden. Volgens de andere man, een 40-jarige man uit Amersfoort, had de verdachte de ventielen van zijn fiets gestolen. Toen hij hem daarop aansprak, ontstond een de worsteling. De verdachte, een eveneens 40-jarige Amersfoorter, ontkende de mishandeling, maar een getuige meldde echter dat hij had gezien dat de man geslagen had. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijdster gewond bij aanrijding

WOUDENBERG Een 17-jarig meisje uit Kesteren is maandagochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de Zeisterweg in Woudenberg. Ze reed met haar scooter over het fietspad en kreeg geen voorrang van een 71-jarige man uit Woudenberg, die linksaf de inrit van zijn woning opreed. Hij lette daarbij niet goed op het verkeer dat op het fietspad reed. Het meisje kon niet meer op tijd remmen en reed tegen de voorkant van de auto aan. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis in Ede. Ze liep diverse kneuzingen op en moest gehecht worden. Tegen de Woudenberger is proces-verbaal opgemaakt.