Politie Groningen

Dinsdag 21 juni 2011

Provincie Groningen , 21-06-2011

Politie stelt onderzoek in naar vandalen

APPINGEDAM De politie stelt een onderzoek in naar de vandalen die in de nacht van zaterdag 18 juni op zondag 19 juni in Appingedam meerdere autos hebben vernield. De autos die zijn vernield stonden geparkeerd in de Klaprooslaan, Kruizemuntlaan en de Leliesingel. Bij deze autos zijn er antennes omgebogen of afgebroken. Ook zijn er een aantal autos bekrast met een scherp voorwerp. De politie onderzoekt de getuigenverklaringen en signalementen van mogelijke verdachten.Mensen die de bewuste nacht ook iets hebben gezien of gehoord worden verzocht contact op te nemen met de politie in Appingedam of te bellen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Doe altijd aangifte

Vernielingen leveren bij gedupeerden veel ergernis op. Bovendien is er voor gedupeerden een financiële schadepost. Om een juist beeld te krijgen, is het belangrijk dat gedupeerden altijd aangifte doen bij de politie. Aan de hand van aangiftes kan de politie bepalen waar zich eventuele problemen voordoen. En daarop bijvoorbeeld extra inzet plegen. Aangifte doen van vernieling (zonder verdachte) kan viawww.politie.nl/aangifte.

Vroege alcomobilist aangehouden

FARMSUM De politie heeft maandagmorgen een 57-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd door surveillerende agenten gecontroleerd op de Oosterhorn in Farmsum. Het bleek dat de verdachte onder invloed reed. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 275 ugl (0,65 promille). Na verhoor mocht hij met een rijverbod van 1 uur weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op. De Regiopolitie Groningen controleert op alcohol in het verkeer om te zorgen dat het aantal ongevallen daalt en dat minder mensen met een slok op achter het stuur kruipen. Controles kunnen op elk moment van de dag plaatsvinden. Ook in de toekomst worden alcoholcontroles in de ochtenduren gehouden. Kijk voor meer informatie
op:http://internet.politie.local/Groningen/Verkeer/Verkeercontroles/14a lcohol.asp

Man met vuurwapen aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagochtend een 25-jarige inwoner uit Groningen aangehouden. De politie beschikte over informatie dat de Stadjer in het bezit zou zijn van een illegaal vuurwapen. Hierop stelde de politie een onderzoek in. Bij de doorzoeking in zijn woning aan de Wibenaheerd vond de politie een vuurwapen. De 25-jarige verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten aan het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie heeft het vuurwapen in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Fietser gewond bij aanrijding

DELFZIJL Een 13-jarig meisje uit Meedhuizen is maandagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Sikkel in Delfzijl. Een 44-jarige automobilist uit Delfzijl zag de scholier over het hoofd. De bestuurder kon het meisje niet meer ontwijken, waardoor een aanrijding ontstond.

Het slachtoffer werd met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht.

Bromfietsster ten val

GRONINGEN Bij een eenzijdig verkeersongeval is maandagmiddag een 24-jarige bromfietsster uit Groningen gewond geraakt. De vrouw reed over de Eikenlaan in Groningen. Door nog onbekende oorzaak kwam zij met haar bromfiets ten val. Het slachtoffer werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Twee bromfietsers door een haas in sloot

UITHUIZEN Door een overstekende haas zijn maandagmiddag twee bromfietsers in de sloot beland. Hierbij raakte de 18-jarige bestuurder gewond aan zijn been. Beide bromfietsers (17 en 18 jaar) uit Uithuizen reden op de Moeshornweg in Uithuizen. De voorste bromfietser moest plotseling uitwijken voor een overstekende haas. Hierbij verloor hij de controle over de bromfiets en reed de naastgelegen sloot in. Door de remactie van de achterste bromfietser belandde ook hij in de sloot. Het 18-jarige slachtoffer werd met een beenbreuk door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De

17-jarige bleef ongedeerd. Beide brommers raakten licht beschadigd.

Winkeldief maakt schoon schip

GRONINGEN Maandagmiddag heeft de politie een 40-jarige man uit Leeuwarden aangehouden, die winkeldiefstal had gepleegd in een supermarkt aan de Wilhelminakade in Groningen. Winkelpersoneel had gezien dat de Fries vier flessen vloeibaar wasmiddel onder zijn jas had verborgen en deze niet afrekende aan de kassa. Hij werd overgedragen aan gewaarschuwde agenten. Op het politiebureau bleek dat de winkeldief nog vier flessen wasmiddel in een tas bij zich had. De Fries erkende de flessen te hebben gestolen. Na verhoor kon hij weer gaan. De winkeldief kreeg een proces-verbaal en kreeg voor de supermarkt een toegangsverbod voor de duur van één jaar

Aanhouding na huiselijk geweld

GRONINGEN - De politie heeft maandagavond in een woning in de Oosterparkwijk een 48-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij had in het huis zijn vriendin (47) mishandeld. De vrouw raakte gewond aan haar hand en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte kon even later in een woning in de Oosterparkwijk worden aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor. Het protocol huiselijk geweld wordt opgestart.

Alcomobilist aangehouden

APPINGEDAM - De politie heeft maandagavond een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist werd op de N362 gecontroleerd. Het bleek dat de auto niet was verzekerd en een verlopen APK had. Toen agenten de bestuurder aanspraken roken zij dat hij had gedronken. Uit een blaastest bleek dat de man 440 ugl/l (1,0 promille) alcohol in zijn bloed had. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal en een tijdelijke rijontzegging. Voor de verzekering en APK kreeg hij afzonderlijk een bekeuring.

7x op de bon bij snelheidscontrole

EEMSHAVEN - Bij een onopvallende verkeerssurveillance heeft de politie in het Eemshavengebied in de Eemsmond maandag zeven bekeuringen uitgeschreven. Op de N33, tussen Spijk en de Eemshaven, werd vijf automobilisten op de bon geslingerd voor het overschrijden van de maximum snelheid. Op de Kwelderweg liepen twee automobilisten tegen de lamp.Dehoogst gemeten snelheid was 48 km/uur.

Drugsgebruiker geeft valse naam op

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 15-jarige jongen uit Zeerijp aangehouden. Agenten zagen dat de jongen op het Akerkhof softdrugs gebruikte. De agenten spraken de jongen hierop aan. Hem werd daarbij gevraagd om zijn identiteitskaart te tonen. Die had hij niet bij zich. Hij gaf wel een naam en adres op. Toen agenten het niet vertrouwden en hem wilden aanhouden, toonde hij zijn ID kaart. Toen werd de echte naam duidelijk. Hij moest mee naar het politiebureau. De jongen kon met een bon voor het opgeven van een valse naam richting huis.

Kabeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen een 39-jarige Stadjer aangehouden. Surveillerende agenten zagen de Groninger in alle vroegte op de Van Royenlaan in Groningen fietsen. Toen hij de agenten zag, gooide hij zijn fiets weg en ging er rennend vandoor. Toen de agenten de man hadden achterhaald bleek dat hij in het bezit was van tientallen meters grondkabel. De man had geen aannemelijke verklaring over de herkomst van de kabel. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 20 juni op snelheid.

Groningen, N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1374, aantal overtredingen: 218, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leens, N361:aantal geregistreerde voertuigen: 866, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1007, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Veendam, N33:aantal geregistreerde voertuigen: 2641, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.