Gemeente Edam-Volendam

Ook Edam-Volendam plukt henneptelers

Hennepkwekerij In een bericht in een regionale krant verscheen vorige week een bericht dat in onze regio alleen de gemeenten Purmerend en Zaanstad voortaan eigenaren van hennepplantages plukken. De kosten van een ontmanteling kunnen wel oplopen tot in de tienduizenden euro's, en deze gemeenten willen die kosten verhalen op degene die de plantage heeft opgezet.

In een bericht in een regionale krant verscheen vorige week een bericht dat in onze regio alleen de gemeenten Purmerend en Zaanstad voortaan eigenaren van hennepplantages plukken. De kosten van een ontmanteling kunnen wel oplopen tot in de tienduizenden euro's, en deze gemeenten willen die kosten verhalen op degene die de plantage heeft opgezet. In het bericht werd verder gemeld dat andere gemeenten in onze regio zich nog niet hebben aangemeld in het samenwerkingsverband dat hiervoor is opgestart. Hierin wordt onder andere samengewerkt met politie, justitie, nutsbedrijven, uitkeringsinstanties, PWN, woningcorporaties en Belastingdienst.

Burgemeester W.J.F.M. van Beek laat weten dat deze berichtgeving niet correct is wat betreft Edam-Volendam. Alle gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland zijn met de hiervoor genoemde partijen een convenant aangegaan, dat is ingegaan op 1 oktober 2010. In dit convenant zijn de onderlinge afspraken vastgelegd m.b.t. ieders bevoegdheden en verantwoordelijkheden om illegaal verkregen voordeel teniet te doen en geleden schade te verhalen. De gemeente Edam-Volendam werkt hieraan actief mee en doet al het mogelijke om de door haar zelf geleden schade van het aanwezig zijn van een hennepplantage te verhalen op de daders door het toepassen van bestuursdwang.