Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.55 uur

Utrecht, 21-06-2011

Jongen (13) gewond bij val door lichtkoepel

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een 13-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg is maandagavond rond half acht gewond geraakt bij een val door de lichtkoepel van een school aan de Coolsmalaan. De jongen was samen met een andere jongen op het dak op geklommen omdat tijdens het voetballen een bal op het dak terecht was gekomen. Het slachtoffer viel daarbij door het glas van een lichtkoepel ongeveer drie meter naar beneden. Gezien de ernst van de verwondingen kwam een traumahelikopter ter plaatse.

Op het schoolplein waren circa 20 kinderen aanwezig. Agenten gingen de school binnen en zagen dat de jongen in het handenarbeidlokaal terecht was gekomen. Hij had verschillende schaaf- en snijwonden op armen en borst. Bovendien klaagde hij over pijnlijke ademhaling. Een trauma-arts heeft de jongen in een ambulance begeleid naar het UMC in Utrecht.

Aanrijding letsel

GROENEKAN- Op maandagmiddag raakte een persoon gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 16.40 uur ontstond een aanrijding op de Nieuwe Weteringseweg. Een automobilist (geg. onb.) had zich vergist bij een afrit en reed met behoorlijke snelheid achter op een auto voor hem. In deze auto zaten twee vrouwen in de leeftijd van 75 en 80 jaar uit Maartensdijk. De vrouwen raakten licht gewond. Eén van hen raakte lichtgewond en de ander moest voor controle naar het ziekenhuis.