Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 21-06-2011

IJzerdieven aangehouden

KAMERIK Twee mannen werden op maandagmiddag aangehouden, omdat zij oud ijzer hadden gestolen.

Omstreeks 13.50 uur kreeg de politie een melding van twee personen die oud ijzer aan het stelen waren uit een schuur op de Van Teylingenweg. De getuige alarmeerde buurtbewoners en belde de politie. Agenten gingen direct ter plaatse en konden de mannen aanhouden. Tegen de 32-jarige man uit Soest en de eveneens 32-jarige man uit Utrecht is proces-verbaal opgemaakt.

Heling

BREUKELEN Op maandagavond werd een man aangehouden op verdenking van heling.

Rond 23.00 uur surveilleerden agenten op de Straatweg toen zij een auto midden op de weg zagen staan. Zij controleerden het kenteken en het bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. Op dat moment liep er een man naar de auto toe. Deze 39-jarige man uit Haarlem werd aangehouden op verdenking van heling. Hij is ingesloten op het politiebureau voor verhoor. De auto werd in beslag genomen.

Verkeersongeval met letsel

OUDEWATER Een vrouw raakte op maandagmiddag gewond bij een verkeersongeval tussen een auto en een bromfiets.

De politie kreeg omstreeks 13.15 uur een melding van een verkeersongeval tussen een auto en een bromfiets op de J.J. Vierbergenweg. Agenten gingen ter plaatse en daar bleek dat een 29-jarige vrouw uit Oudewater in haar auto reed vanaf het Joostenplein en zij wilde rechtsaf de J.J. Vierbergenweg oprijden. Hierbij zag zij een vrouw op een bromfiets over het hoofd. De 62-jarige bromfietsster uit Oudewater liep hierbij verwondingen op aan haar been. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Controle parkeren wijk Cronenburgh

LOENEN AAN DE VECHT Naar aanleiding van klachten over fout parkeren gaat de politie de komende weken extra controleren in de wijk Cronenburgh. In eerste instantie worden automobilisten gewaarschuwd als hun auto niet in een parkeervak geparkeerd staat. Vanaf maandag 11 juli worden er bekeuringen uitgeschreven (70 euro).

Gevaarlijke situaties

Het is verboden om binnen vijf meter afstand te parkeren van een kruising, een bocht, een zebrapad of voor een in, -uitrit. Wanneer er autos te dicht bij bochten, uitritten en kruisingen geparkeerd staan, wordt de situatie onoverzichtelijk en ontstaan er verkeersgevaarlijke situaties. Daarnaast hebben hulpdiensten te allen tijde voldoende ruimte nodig om goed te kunnen werken.

Bromfiets in brand

WOERDEN In de nacht van maandag op dinsdag stond een bromfiets in brand. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks middernacht kreeg de politie een melding van een bromfiets die in de brand stond op de Molenvlietbaan, ter hoogte van het fietspad naar de Maasoord. De politie en de brandweer gingen direct ter plaatse. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie heeft een vermoeden van brandstichting en is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beroving door nepagenten

MIJDRECHT Op maandagmiddag werden twee mannen beroofd door nepagenten.

Rond 11.15 uur kreeg de politie een melding van een beroving op Eerste Zijweg. Twee mannen, 39 jaar en 46 jaar en beiden afkomstig uit Roemenië, kregen een stopteken van twee mannen die zich voordeden als politieagenten. De slachtoffers moesten voor controle hun geld afgeven, waarop de nepagenten ervandoor gingen. De Roemenen zetten nog de achtervolging in, maar raakte de auto kwijt ter hoogte van carpoolplaats Loenersloot bij de oprit van de Rijksweg A2 richting Utrecht.

De verdachten reden in een grijze Open Astra. Eén van de mannen was rond de 30 jaar en ongeveer 1.65 meter lang. Hij had donkerblond kort haar en een normaal postuur. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een donkere jas en pet en witte handschoenen.

De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.