Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht, 21-06-2011

Fietsendief betrapt

UTRECHT - Een 39-jarige man uit Utrecht is dinsdagmorgen op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets in het centrum van Utrecht.

Een agent zag om 01:03 uur hoe de man, een bekende van de politie, vlak voor de ingang van een warenhuis aan de Lange Viestraat een fiets die op slot stond uit het rek haalde. De verdachte liep met de fiets aan de hand riching St. Jacobsstraat waar hij door de agenten werd aangesproken en aangehouden. De fiets is in beslag genomen, de man is in het cellencomplex in Houten opgesloten.

Jongens mishandelen personeel horecagelegenheid

UTRECHT - Twee personeelsleden van een horecagelegenheid aan het Gildenkwartier in Utrecht zijn maandagmiddag mishandeld door twee klanten. De daders zijn er vandoor gegaan.

De twee jongens hadden eerst bij het betalen voor het toilet problemen gemaakt en deden dat vervolgens ook bij het afrekeken van het eten. Een medewerker achter de kassa werd uitgescholden en beledigd. Toen personeel de bewaking belde en andere personeelsleden de jongens op hun gedrag aanspraken, gingen ze er om 16:56 uur vandoor. Een van de medewerkers, een 16-jarige jongen uit Bilthoven, kreeg onderweg naar buiten een klap in zijn gezicht, waardoor hij over een tafel heenviel. Ook een medewerker uit Utrecht werd geslagen. Aan de hand van camereabeelden probeert de politie de identiteit van de daders te achterhalen.

Man uit auto geknipt na botsing

UTRECHT Een 19-jarige man uit Utrecht is maandagmiddag omstreeks 17:25 uur lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Humberdreef in Utrecht. De auto waarin hij zat werd opengeknipt om de man eruit te halen.

De man zat achterin de auto van een andere 19-jarige Utrechter, die op de Humbertdreef voor het verkeerslicht stond te wachten op de kruising met de Einsteindreef. Een Utrechter in een andere auto zag niet dat de auto voor hem stilstond en reed er achterop. Omdat de man in de voorste auto nekklachten had die in afwachting van een ambulance steeds erger werden en ook de 16-jairge passagier die voorin zat klachten kreeg, besloot de brandweer de auto open te knippen om het tweetal eruit te halen. Beide zijn naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.