Politie Gelderland-Midden

Man verzet zich tegen aanhouding

Publicatiedatum: 21-6-2011 10:57:51

HARSKAMP - Een 32-jarige man uit Culemborg is maandagochtend 20 juni op de Dorpsstraat in Harskamp aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, maar kon door de agenten worden overmeesterd en naar het politiebureau worden overgebracht.

Rond acht uur kreeg de politie een melding dat een man in kennelijk beschonken toestand over de rijbaan zou lopen van de Dorpsstraat. Ter plaatse aangekomen troffen agenten de man slapend op straat aan. De man reageerde herhaaldelijk niet op de pogingen van de agenten om hem te wekken en aan te spreken. Toen hij door de agenten werd opgetild, begon de man zich te verzetten en zou hij naar de agenten hebben geschopt. De man bleef zich verzetten tot in het politiebureau, waarbij meerdere agenten aan te pas moesten komen om de man onder te controle te houden en in te sluiten. Daarbij liep een van de agenten een kennelijk lichte verwonding op. In het politiebureau kalmeerde de man uiteindelijk en na zijn verhoor kon hij weer naar huis. Justitie zal zich verder over de zaak buigen.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011072105-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---