Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 21 juni

Alkmaar, 21-06-2011 o 11.30 uur

Krantenbezorger mishandeld

Bergen, dinsdag 21 juni

Dinsdagochtend rond 05.30 uur werd aan de Loudelsweg een 18-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van mishandeling. Samen met een vriend sprak hij aan de Kloosterlaan een 22-jarige krantenbezorger uit Bergen aan. Daarna sloeg hij de krantenbezorger met zijn tas. Zijn vriend kwam tussenbeide waarna beiden er vandoor gingen. De politie kwam ter plaatse en deed een korte zoekslag in de omgeving. Al snel zagen zij de vriend lopen die aangaf dat de 18-jarige man bij hem thuis was. De politie kon de man aanhouden in de woning van de vriend aan de Loudelsweg. De krantenbezorger hield een hoofdwond over aan de mishandeling.

Burenruzie

Hippolytushoef, maandag 20 juni

Maandagavond rond 21.00 uur werd een 52-jarige man uit Hippolytushoef in zijn woning aan de Hendsweel aangehouden voor mishandeling. Eerder op de avond had hij ruzie met zijn buurvrouw in haar woning. Hij had de buurvrouw daarbij geschopt tegen haar been en in haar buik, en een emmer water over haar heen gegooid.

Inbraak woning

Bergen, maandag 20 juni

In de nacht van maandag op dinsdag tussen 23.00 tot 06.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Bernhardlaan. De inbrekers kwamen binnen door een raam te verwijderen uit een zijdeur. Ze namen een tas met daarin wat geld mee.

Fietser gewond

Den Hoorn, maandag 20 juni

Maandagmiddag rond 13.00 uur raakte een bejaarde fietser uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Pontweg. De man was onderweg naar de begraafplaats bij het kerkje van Den Hoorn, waar hij bloemen wilde leggen bij het graf van zijn vrouw. Bij een fietsoversteekplaats lette hij niet voldoende op. Hij werd met lage snelheid aangereden door een 52-jarige automobiliste uit Den Hoorn. De man viel om en brak waarschijnlijk zijn heup bij de val. Agenten die ter plaatse kwamen, hebben de bloemen alsnog bij het graf van zijn vrouw neergezet.

Aanhouding wegens graffiti

Den Helder, maandag 20 juni

Om 19.30 uur hield de politie twee jongens van 17 en 18 jaar uit Den Helder aan wegens het plegen van vernielingen. Een getuige meldde dat het tweetal met een stift op een muur van een huis aan het kladden was. De politie trof de twee aan bij de muur aan de Marsdiepstraat waarop een tag was aangebracht. De jongens bekenden hiervoor verantwoordelijk te zijn. Ze zijn met een boete van 100 euro wegens bekladden/bekrassen heengezonden. De eigenaar van het huis waarvan de muur is beklad, kan de schade eventueel op de jongens verhalen door middel van een civiele procedure.

Aanhouding na rijden onder invloed

Heerhugowaard, dinsdag 21 juni

Op de Westfrieslandsingel hield de politie omstreeks 01.00 uur een 21-jarige automobilist uit Heerhugowaard aan wegens rijden onder invloed. Uit een ademanalyse bleek dat de beginnend bestuurder teveel had gedronken (165 Ugl/l). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg tevens een rijverbod van twee uur.

Inbreker overlopen

Den Helder, dinsdag 21 juni

Een 16-jarige bewoner van de Fazantenstraat hoorde omstreeks 00.30 uur gerommel aan de deurklink van de tuindeuren beneden. Toen hij de lampen in de woning aandeed, zag hij een man bij de tuindeuren staan. Bij het zien van de bewoner, nam de inbreker de benen. De bewoner probeerde te man bij de tuinpoort tegen te houden, maar werd daarbij geslagen en bekrast met een onbekend voorwerp. Hij liep hierbij enkele krassen op zijn arm op. De inbreker vluchtte in de richting van Willemsoord. Hij bleek in de tuin te zijn gekomen via een onafgesloten tuinpoort.