Gemeente Papendrecht

Persbulletin 17 juni 2011

College bezoekt De Kooy en Oostpolder
Een flinke regenbui dreigde roet in het eten te gooien, maar ondanks een kort oponthoud kon het bezoek van het college aan de wijken De Kooy en Oostpolder gewoon doorgaan. Per fiets leidde Aad Westerbeke, voorzitter van het wijkplatform, het college en de overige gasten per fiets door beide wijken.
Onderweg werden de collegeleden enkele malen aangesproken door bewoners die zaken wilden voorleggen, zoals onveilige verkeerssituaties en overlast in de wijk. Leden van het nieuwe activiteitencomité vertelden dat zij op 7 september in de wijk een Oudhollandse spelletjesmiddag gaan organiseren.
Wethouder wijkgericht werken Wilco Scheurwater is enthousiast over het bezoek: 'Heel goed dat een grotendeels vernieuwd wijkplatform dit georganiseerd heeft. Ik hoop dat de collegeleden tijdens volgende wijkbezoeken nog meer inwoners zullen spreken. Het college hoort graag de verhalen van mensen en dan ma akt het niet uit of het klachten of goede ideeën zijn.'
De fietstocht werd afgesloten bij tennisvereniging TOP, waar de vernieuwde accommodatie werd bewonderd: TOP is een van de bloeiende (sport)verenigingen in Papendrecht.

Wmo adviesraad vergadert dinsdag 21 juni
De Wmo adviesraad van de gemeente Papendrecht vergadert dinsdag 21 juni vanaf 14.00 uur in het gemeentehuis. Op de agenda staat o.a. de nota van uitgangspunten gemeentelijk gezondheidsbeleid 2012-2015 en de adviesaanvraag startnotitie Wmo beleidsplan 2012-2015.

De vergaderingen van de Wmo adviesraad zijn openbaar. Wilt u de vergadering bijwonen of spreekrecht aanvragen, dan kunt u zich minimaal 3 werkdagen voor de vergadering (bijwonen) of tot tien minuten voor aanvang van de vergadering (spreekrecht aanvragen) aanmelden bij de ambtelijk secretaris van de Wmo adviesraad, t. 14 078 (vraag naar Paula van de Winckel) of per e-mail: p.vdwinckel@papendrecht.nl. De agenda en verslagen van de Wmo adviesraad vindt u op www.papendrecht.nl. De agendastukken voor de vergadering van 21 juni liggen ter inzage op de leestafel in de hal van het gemeentehuis.

25 juni: PowerPark Festival
Zaterdag 25 juni om 13.00 uur start de elfde editie van het PowerPark Festival in het Vondelpark. Het programma is zoals altijd overvol. Meteen al bij de opening wordt de toon voor de rest van de dag en avond gezet. Een muzikale stoet vertrekt vanaf De Meent naar het Vondelpark om daar het festival in gang te zetten.

Op het veld en het podium presenteren de volgende verenigingen zich met demonstraties, optredens, waarbij ook het publiek actief mee kan doen:
* VV Papendrecht

* Sportcentrum Physique

* Gymnastiekvereniging Olympia

* AV Passaat

* Taekwon-do-club Papendrecht

* Speelotheek Papendrecht

* NKBV Rivierenland

* Huiswerkinstituut Samen Leren Papendrecht
* Flamenco dansschool

* Speeltuinvereniging De Wip-Wap

* Volleybalvereniging Flits

Daarnaast kunnen de kids zich uitleven in de bungy jump, de klimklauteraap, de bossabal, het circus en de graffiti/verfmuur.

Ook dit keer is er weer een ballonclown aanwezig, kunnen kids zich laten schminken en zijn er gratis ijsjes ( op = op helaas...). En als `uitsmijter' is er op het podium om 14.00 uur een verrassend optreden (kijk snel op www.powerpark.nl). Het middagprogramma is omstreeks 17.00 uur afgelopen.

Het avondprogramma is vooral voor de jongeren van Papendrecht opgezet, maar uiteraard is iedereen welkom. Vanaf 19.00 uur gaan de hekken weer open voor het publiek.
Voorafgaand aan de officiële opening doet Ramana om 19.30 uur een zweef-act. Om 20.00 uur opent wethouder Kees Koppenol het avondprogramma. Hierna treden op:

* 20.05 uur: Kelvin (bekend van de X Factor 2010)
* 20.40 uur: Ramana (illusionist en winnaar van de Uri Geller Show)
* 21.15 uur: Kleine Viezerik (bekend van de hit `Meisje luister')
* 21.45 uur: DJ Irwan draait de beste platen om iedereen uit zijn dak te laten gaan. DJ Irwan is vooral bekend om zijn optredens op Nope is Dope, Sneakerz en natuurlijk van zijn track `That Money 'in samenwerking met Lil Wayne

PowerPark is om 23.30 uur afgelopen. Het festival is gratis toegankelijk. Voor verdere informatie kun je kijken op www.powerpark.nl