Politie Midden- en West Brabant

Voorkom hengelen of flipperen: gebruik het nachtslot

Tilburg, 21-06-2011

De politie onderzoekt een woninginbraak die in de nacht van maandag 20 juni 2011 plaats vond in het Dudokhof. Een zwarte Volkswagen Touran (15-XL-TP) is daarbij buit gemaakt. Vermoedelijk kwam de dader binnen door te hengelen of te flipperen. Voorzien van de autosleutels en een portemonnee verliet de inbreker het huis van de gedupeerden. Hij nam daarbij ook de auto, die voor de woning geparkeerd stond, mee.

De politie adviseert om de voordeur altijd op het nachtslot te draaien. Hiermee wordt de hengel- of flippermethode eenvoudig voorkomen. Bij het flipperen steekt de inbreker een oude creditcard, liniaaltje of stukje plastic tussen de deur en het slot. Daarmee drukt hij de schoot naar achteren, waardoor de deur open gaat. Bij de hengelmethode wordt via de brievenbus het slot van de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger.
Gebruik van het nachtslot voorkomt deze simpele inbraakmethode. Het is verstandig om ook overdag de voordeur op het nachtslot te draaien bij langere afwezigheid.

Auteur: Jeroen steenmeijer

Laatst gewijzigd 21-06-2011 11:54 | © Regio Midden en West Brabant |