Politie Brabant Zuid-Oost

Verdachte schietincident Azalealaan aangehouden

Helmond Centrum , 21-06-2011 o De politie heeft een 21-jarige Helmonder aangehouden in verband met het onderzoek naar het schietincident op de Azalealaan van afgelopen zaterdagochtend.

Hierbij raakte een 32-jarige man uit Helmond gewond. Agenten zijn die ochtend naar de Azaleastraat gegaan nadat er rond 3.20 uur een melding binnenkwam dat er mogelijk geschoten zou zijn. Op straat troffen zij vervolgens de gewonde man aan.(zie 1e Persbericht zaterdag 18 juni 2011)

De politie was op zoek naar deze verdachte en trof hem maandagavond rond 18.30 uur aan in een personenauto. De auto stond op dat moment bij een wegrestaurant aan de Deurneseweg. In de auto zaten nog drie personen (een 17-jarige man - woonplaats onbekend, een 22-jarige man uit Mierlo en een 21-jarige vrouw - woonplaats onbekend). Zij zijn allen meegenomen naar het hoofdbureau en na verhoor in vrijheid gesteld. Zij zijn geen verdachte in deze zaak.

De 21-jarige Helmonder is inmiddels in verzekering gesteld in verband met dit onderzoek.

Het rechercheteam van Politie Brabant Zuid-Oost onderzoekt momenteel of deze aangehouden verdachte betrokken is bij deze zaak en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar.