NLingenieurs enthousiast over advies Topteam Water

Persbericht van NLingenieurs

Het Topteam Water heeft een goed advies neergelegd bij minister Verhagen (EL&I). NLingenieurs onderschrijft volmondig het advies om de wereldwijde positie van Nederland als waterspecialist verder uit te bouwen.

Als belangrijkste punten in het rapport van het Topteam Water acht NLingenieurs het wegnemen van de belemmeringen op het gebied van innovatie en internationale groei en de ontwikkeling van langjarige businesscases en programma's.

NLingenieurs is het ook volledig eens met de aanbeveling om de thuismarkt meer te koesteren, zodat Nederlandse bedrijven zich kunnen onderscheiden. Er valt hier nog wel wat te winnen, er is nu immers veel versnippering.

Het Topteam heeft aandacht voor verschillende nieuwe combinatiemarkten, zoals Water&Energie en Water&ICT. NLingenieurs ziet nog veel onbenutte kansen tot koppeling van de verschillende topsectoren. Wij spreken uit ervaring dat het koppelen van de watersector aan investeringen in andere sectoren altijd aantoonbare meerwaarde oplevert.

Het is goed dat dit advies nu is opgesteld, maar het is hoog tijd dat er ook werkelijk wat wordt uitgevoerd. Niet alleen samen praten, maar ook daadwerkelijk samen wat dóen.

*

Links:
http://www.nlingenieurs.nl/nieuwsberichten/website/2011/kwartaal-2/nlin genieurs-enthousiast-over-adv