Vlisco Group tekent samenwerkingsovereenkomst met overheid DRCongo

Persbericht van Vlisco B.V.

Tijdens een officiële bijeenkomst op 15 juni 2011 is een overeenkomst ondertekend tussen het bedrijf de Vlisco Group en de overheid van de Democratische Republiek Congo (DRC) met het doel om door nauwe samenwerking de fraude met vervalsing van textielproducten, designs en modellen van de Vlisco Group, te bestrijden.

De bijeenkomst werd gekenmerkt door aanwezigheid van leden van de regering van de Republiek, te weten de ministers van Financiën, Industrie en het Midden- en Kleinbedrijf, Justitie, Economie en Provincies, die dit initiatief hebben geprezen en aangemoedigd en andere Congolese bedrijven hebben opgeroepen dit goede voorbeeld te volgen om vervalsing te bestrijden en zo de staat, de economie en de consumenten van het land te beschermen. De Nederlandse Ambassadeur in de DRC, Robert van Embden, was ook bij de bijeenkomst aanwezig.

"Dit is een belangrijke stap voor de Vlisco Group om onze groei ambities in de regio te kunnen realiseren. Het is veelbetekenend dat voor de eerste keer een groot internationaal bedrijf een dergelijke overeenkomst sluit met de Democratische Republiek Congo" aldus Hans Ouwendijk, CEO van de Vlisco Group na de ondertekening.

Sinds de overname van de Vlisco Group door Actis in 2010 streeft het bedrijf ambitieuze doelstellingen op het gebied van uitbreiding en ontwikkeling na. De Vlisco Group heeft zich voor de komende jaren ten doel gesteld om in Afrika haar aanwezigheid verder te versterken, met name in Nigeria en de DRC, om tegemoet te kunnen komen aan de groeiende behoeften van haar klanten.

De designs van Vlisco zijn wereldwijd bekend en geliefd en zijn ontwikkeld vanuit het perfectionisme, de creativiteit en traditie van het merk. De Congolese consument is in geval van vervalsingen het slachtoffer van bedrog met producten die niets te maken hebben met de kwaliteitsnormen van Vlisco, waardoor zowel het bedrijf als de Congolese overheid enorme verliezen lijden.

Samen met de DGDA (Direction Générale des Douanes et Accises, Directoraat-Generaal Douane en Accijnzen) in Kinshasa (DRC), de locale organisatie van Vlisco Congo en de Vlisco Group in Nederland is een gedetailleerd plan uitgewerkt om de fraude met - en vervalsing van textielproducten en designs effectief aan te pakken.

Meer informatie over de Vlisco Group
De Vlisco Group ontwerpt, produceert en distribueert modestoffen voor de West- en Centraal Afrikaanse consument. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helmond; de afdelingen Brand & Marketing en Sales bevinden zich in Amstelveen. Sinds september 2010 is het bedrijf onderdeel van Actis, een toonaangevende private investor die zich hoofdzakelijk richt op opkomende markten, voornamelijk in Afrika. De Vlisco Group heeft verkoopkantoren in vele Afrikaanse landen en heeft zo'n 2400 mensen in dienst. Het bedrijf heeft vier merken in haar portfolio die verschillend gepositioneerd zijn: Vlisco (luxe), Uniwax (midden) en Woodin en GTP (eigentijds). De drie productievestigingen zijn gelegen in Nederland (Vlisco), Ivoorkust (Uniwax en Woodin) en Ghana (GTP en Woodin). De vier merken vormen een essentieel onderdeel van de Afrikaanse cultuur en wereldwijd is er veel aandacht vanuit de kunst-, design- en modewereld voor het bedrijf. De Vlisco Group genereerde in 2010 met de 4 merken een geconsolideerde netto omzet van EUR 183 miljoen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.vlisco.com



Razende Robot Reporter