Actief vormgeven van je loopbaan met Solliciteren is werken

Persbericht van Noordhoff Uitgevers

Actief vormgeven van je loopbaan met Solliciteren is werken

Zoek niet zomaar een baan, maar zoek een baan waarin je je specifieke talenten optimaal kunt benutten en waarin je je verder kunt ontwikkelen. Zie jezelf als een merk dat je effectief in de markt wilt zetten, kortom: Brand yourself. Deze opdracht komt uitgebreid aan bod in het boek Solliciteren is werken van Gerrit Lettinga waarvan recent een geactualiseerde editie verschenen is. Het boek is voor iedereen die zijn sollicitatievaardigheden wil versterken. "Ik verheug me op gesprekken met kandidaten die zich volgens de 'Lettinga-methode' hebben voorbereid", aldus H.G. Kwakkel, hoofd Werving & Selectie KPMG.

Wat zijn de belangrijkste online mogelijkheden voor sollicitanten? Hoe zet je sociale netwerken als LinkedIn, Hyves en Twitter optimaal in om je doel te bereiken? In Solliciteren is werken komt elk medium uitgebreid aan bod, krijg je volop tips en leer je hoe je de diverse sociale media aan elkaar kunt koppelen, waardoor je je bereik en kansen op een baan vergroot.

Sollicitanten gaan aan de hand van dit boek niet alleen doelgerichter, zelfbewuster en slagvaardiger de markt op, maar kunnen ook makkelijker een baan vinden die past bij hen én de werkgever.

In deze geactualiseerde editie komen o.a. aan bod: personal branding, verkenning van de arbeidsmarkt, open solliciteren of reageren op een advertentie, online netwerken door het slim inzetten van social media, de perfecte uitvoering van een gesprek en succesvol opereren bij assessments en psychologische tests.

Aanleiding voor het schrijven van dit boek waren gesprekken die Gerrit Lettinga voerde met functionarissen uit het bedrijfsleven. (Personeels)Managers klaagden niet alleen over de kwaliteit van veel sollicitatiebrieven, maar ook over de mate waarin kandidaten over zichzelf en over de gewenste functie hadden nagedacht.

De auteur heeft een trainingsbureau in sollicitatie- en presentatievaardigheden. Al zijn ervaringen deelt hij in dit vlot geschreven boek.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

* [0eb1169e-98c9-11e0-917f-010c308687c0.jpg&filename=9789001794880.jp g]
*

Bijlage:
* persbericht solliciteren is werken_defdoc




Razende Robot Reporter