Gemeente Lelystad

Nieuw schilderij in collegekamer Lelystad 'in werking gesteld'

Dinsdag 21 juni 2011

Burgemeester Horselenberg, kunstenares Anita de Harde, wethouder Fackeldey en wethouder De Jager voor het nieuwe schilderij in de collegekamer

Burgemeester Horselenberg heeft het nieuwe schilderij van kunstenares Anita de Harde in de collegekamer van het stadhuis met een afstandsbediening in werking gesteld. Dat gebeurde op de open dag in het stadhuis op zaterdag 18 juni. Alle kleuren van de regenboog werden door de burgemeester uitgeprobeerd, onder aanmoediging van de wethouders Fackeldey en De Jager. Ook de flash-optie, die nog het meest lijkt op een disco-effect, werd uitgetest, maar zal waarschijnlijk weinig gebruikt worden.

Energiezuinige LED-lampjes

Het schilderij, dat ook een lichtobject is, kan aan- en uitgeschakeld worden. Het licht komt uit ingebouwde energiezuinige LED-lampjes en schijnt naar buiten door raampjes die uitgefreesd zijn en een onderdeel vormen van het schilderij. Het schilderij is geschilderd op een houten paneel van 4 meter lang.

Typische gezichten van Lelystad

Op het schilderij is Lelystad op speelse wijze - en verlicht - weergegeven. Er zijn op abstracte wijze enkele typisch gezichten van Lelystad terug te vinden, waaronder Cornelis Lely, Batavia Stad en moderne architectuur van Eric van Egeraat.

Stemming beïnvloeden

Het is bekend dat kleuren een bepaalde invloed hebben op de stemming van de mens. En hiermee kan het college dus zelf de stemming in de ruimte beïnvloeden. De kunstenares heeft technische ondersteuning gehad van Peter Hulst (verlichting) en Steven Rijnders (freeswerk). Ja