KNHS

Bondscoach Harmsen maakt jeugdteams EK Springen bekend 21 juni 2011
EK Brons voor Young Riders 2010

ERMELO (KNHS) Bondscoach Sven Harmsen heeft zijn young riders en junioren teams voor het Europees Kampioenschap 2011 bekend gemaakt. Het EK vindt plaats van 4 tot en met 10 juli in Comporta (Portugal). Op dit jeugd EK zullen 290 springruiters uit 28 landen deelnemen waaronder tien Nederlanders.

Het Nederlandse young riders team (16 21 jaar) bestaat uit Rabo Talententeamleden Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) met Verdi of Wapper, Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) met Up to Date en Sjaak Sleiderink (Weerselo) met BMC Laksha de Breve. Wouter Vos (Apeldoorn) met Chelsea en Dominique Roelofsen (Broekland) met S Umonia I vullen het team aan.
Voor de junioren (14 18 jaar) zijn Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) met Royal Dream, Demi Dijks (Vreden-D) met Tobias, Glenn Knoester (Assendelft) met Acodetto, Tim van de Oetelaar (Veghel) met Vitis en Frank Schuttert (Ommen) met Colorado Hs geselecteerd.

Stefanie van den Brink won met haar negenjarige ruin Verdi (v. Heartbreaker) onlangs de Grote Prijs van Wierden, vorig jaar was deze combinatie Nederlands kampioen bij de junioren. Met haar pas achtjarige Wapper, afstammeling van Perion, nam zij vorig jaar deel aan het EK Jardy bij de junioren. Zij won hier zilver met het Nederlands team en behaalde individueel een bronzen medaille. Dominique Roelofsen heeft met haar merrie S Umonia al vele goede resultaten geboekt. Hendrik-Jan Schuttert en Up to Date behaalde een tweede prijs tijdens de Championat van Linz en maakte deel uit van het winnende team in Reims. Stalruiter van Jeroen Dubbeldam, Sjaak Sleiderink, nam deel aan het EK Jardy 2010 met de junioren, en Wouter Vos met Chelsea schreven diverse goede resultaten op hun naam.

Dennis van den Brink is regerend Nederlands kampioen met zijn negenjarige Indoctro ruin Royal Dream. Vorig jaar won deze combinatie zilver met het junioren team in Jardy. Demi Dijks werd dit jaar derde tijdens het Nederlands Kampioenschap Junioren met de ervaren Tobias. Glenn Knoester met Acodetto maakte deel uit van het juniorenteam dat goud won in Reims. Tim van de Oetelaar met de negenjarige Vitis en Frank Schuttert en zijn pas achtjarige Colorado HS (v. Indorado) boekten zowel internationaal als nationaal al goede resultaten.

Team young riders
Stefanie van den Brink met Wapper / Verdi
Dominique Roelofsen met S Umonia I
Hendrik-Jan Schuttert met Up to Date
Sjaak Sleiderink met BMC Laksha de Breve
Wouter Vos met Chelsea

Team junioren
Dennis van den Brink met Royal Dream
Demi Dijks met Tobias
Glenn Knoester met Acodetto
Tim van de Oetelaar met Vitis
Frank Schutter met Colorado HS

Kijk voor meer informatie over het evenement op w ww.alubox.pt.

Foto: EK Brons voor young riders 2010