Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Heerde - Automobilist met drugs op                        |

In de nacht van maandag op dinsdag 21 juni heeft een getuige een automobilist op de vluchtstrook van de A50 laten stoppen, omdat deze nogal slingerde en langzaam reed. De gewaarschuwde politie hield de 26-jarige Deventenaar aan, omdat hij vermoedelijk onder invloed van drugs was.


Een getuige reed rond 02.15 uur op de snelweg A50 ter hoogte van Heerde. Hij kwam uit de richting van Apeldoorn. Voor hem reed een auto slingerd en erg langzaam. De getuige vond dit vreemd en heeft de automobilist aan de kant gezet en alarmeerde de politie. De politie vermoedde dat de man onder invloed van drugs was en hield hem aan. Op het politiebureau moest de Deventenaar een bloedproef ondergaan en werd hij verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod opgelegd.


2011084830

|     |Ermelo - Snelkraak supermarkt                             |

In de nacht van maandag op dinsdag 21 juni heeft er een snelkraak plaatsgevonden in een supermarkt op de Stationsstraat in Ermelo. Er zijn onder meer pakjes sigaretten weggenomen.


Door een inbraakalarm werd de politie gewaarschuwd. Bij de komst van de agenten waren de dieven reeds verdwenen. Men is de winkel binnen gekomen, door een raam te vernielen. De politie stelt een onderzoek in.


2011084845

|     |Wezep - Insluiping bedrijf; Getuigenoproep                |

Op maandag 20 juni heeft er tussen 11.00 en 13.00 uur een insluiping plaatsgevonden in een winkel op de Stationsweg. Men heeft onder meer een mobieltje weggenomen.


De insluiping werd rond 13.30 uur ontdekt, toen het mobieltje gemist werd. Men heeft een verdachte man gezien. Mogelijk kan deze man in verband gebracht worden met deze insluiping. Het signalement van deze verdachte is als volgt: Het betreft een blanke man van ongeveer 1.75 lang. Hij is rond de dertig jaar, heeft blond/rossig haar. Hij droeg een donker bruine jas. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.


2011084470

|     |Epe - Juwelen gestolen bij woninginbraak                  |

In een woning op de Sparrenlaan in Epe werd op zondag 19 juni ontdekt dat er was ingebroken. Men heeft onder meer juwelen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.


De eigenaren van de woning ontdekten de diefstal bij thuiskomst na hun vakantie en alarmeerden de politie. De politie stelt een onderzoek in.


Tips

Met de vakantie in het vooruitzicht waarschuwt de politie voor woninginbraken. De kans op woninginbraken kan verkleind worden door goed hang- en sluitwerk voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan te brengen. Men kan zich ook eens laten voorlichten door een erkend vakman. Zorg voor voldoende verlichting rondom de woning. Laat geen ramen open staan waardoor het voor inbrekers makkelijk is om binnen te komen. Zet losliggende ladders of opstapjes binnen of leg ze vast en bewaar waardevolle spullen zoveel mogelijk achter slot en grendel. Vermeld uw vakantie niet op internet. Het zijn niet alleen vrienden die deze aankondiging kunnen lezen.


2011084338


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --