Gemeente Oldebroek


Extra raadsvergadering voor aanbeveling nieuwe burgemeester Oldebroek

Vanavond is er een extra raadsvergadering, die om 19.30 uur begint. Tijdens deze vergadering stelt de gemeenteraad de aanbeveling voor de burgemeesterskandidaat vast. Deze vergadering wordt niet via internet uitgezonden omdat de vergadering grotendeels volgens voorschrift besloten is.

De raadsvergadering begint met een kort openbaar deel. Daarin stemt de gemeenteraad alleen nog over een paar overgebleven wijzigingsvoorstellen voor bezuinigingen. Vervolgens gaat de gemeenteraad over tot de aanbeveling voor de burgemeesterskandidaat. Dat gebeurt in twee delen. In een besloten deel van de vergadering bespreekt de gemeenteraad de bevindingen van de vertrouwenscommissie en stelt de raad de aanbeveling vast. Daarna wordt in een kort openbaar deel van de vergadering de eerst aanbevolen kandidaat bekendgemaakt. Naar verwachting is de bekendmaking rond 20.30 uur.

De aanbeveling is bedoeld voor de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister volgt in beginsel de aanbeveling van de Raad voor zijn voordracht aan Hare Majesteit de Koningin. Als het Koninklijk Besluit tot benoeming is getekend, is de invulling van de vacature van burgemeester van Oldebroek een feit.