Taleo breidt international leiderschap in talentmanagement uit met overname van Jobpartners

Persbericht van PR Newswire

DUBLIN, Californië, June 21, 2011 /PRNewswire/ --

- Door overname verdubbelt klantenkring en het team in Europa wordt meer dan verdubbeld

Taleo Corporation , de leidende provider van
talentmanagementoplossingen on-demand, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten Jobpartners over te nemen voor ongeveer $38 miljoen, 26 miljoen euro. De overname vergroot Taleo's vermogen om klanten in Europa te dienen en maakt Taleo een van de grootste op SaaS gebaseerde talentmanagementverkopers in de regio. Taleo's overname van Jobpartners verdubbelt haar klantenkring in Europees en meer dan verdubbelt de grootte van haar team van professionals in Europa, waardoor het bedrijf een ongeëvenaarde mogelijkheid krijgt om haar klanten in deze regio te dienen. Deze deal benadrukt Taleo's toewijding aan het investeren in groei en het strategische belang van het hebben van een sterk team en gevestigde klantenkring in de scaling van aanzienlijke SaaS-activiteiten.

"We zijn onder de indruk van het capaciteiten van het team van Jobpartners en de hechte relaties die zijn hebben opgebouwd met hun grote en hoogwaardige klanten in Europa. Deze overname creëert een mogelijkheid om onze uitbreiding buiten Noord-Amerika te versnellen door onze klantenkring te vergroten, onze plaatselijke verkoop- en ondersteuningscapaciteiten te verhogen en voordeel te halen uit het Oost-Europese ontwikkelingscentrum van Jobpartners," aldus Michael Gregoire, voorzitter en CEO van Taleo. "Met onze ervaring en vaardigheden, en de ervaren werknemers van Jobpartners hebben we de ongeëvenaarde mogelijkheid om onze gecombineerde klantenkring in Europa te dienen en uit te breiden."

Meer dan internationale 350 klanten weten al wat de voordelen zijn van Taleo's cloud-based talentmanagementoplossingen voor werving, prestatiemanagement en leren. De gecombineerde sterkte van Taleo en Jobpartners maakt Taleo een internationale leider in Europa.

"Talent is een internationale uitdaging aan het worden terwijl op hetzelfde moment plaatselijke aanwezigheid belangrijk is," aldus Lisa Rowan, programmadirecteur HR, Talent en leerstrategieën voor IDC. "Taleo's overname van Jobpartners zal hen die plaatselijke capaciteiten bieden in Europa en een groep bekende internationale merkklanten."

De op cloud gebaseerde oplossingen van Jobpartners helpen organisaties de kwaliteitsmensen die ze nodig hebben om te kunnen concurreren in het internationale zakelijke gebied op een effectieve manier aan te trekken, te verbinden, ontwikkeling en behouden. Jobpartners levert talentmanagementoplossingen aan internationale klanten, zoals Carrefour, Deutsche Post DHL, Nationwide, Nike EMEA, Rabobank en Xerox. De oplossingen van Jobpartners zijn in meer dan 50 landen, in alle industrieën en in 28 talen beschikbaar.

Details betreffende de voorgenomen overname van Jobpartners

Taleo zal Jobpartners overnemen voor ongeveer $38 miljoen in contanten. De overname is goedgekeurd door de raad van bestuur van Jobpartners en zal naar verwachting afgerond worden in het kwartaal dat eindigt op 30 september 2011, onderhevig aan de voorwarden.

Aanvullende gegevens en informatie over de algemene voorwaarden van de overname zijn beschikbaar in een huidig verslag op Form 8-K dat ingevuld moet worden door Taleo met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (beurscommissie).

De overname van Jobpartners zal naar verwachting ongeveer $2-3 miljoen toevoegen aan Taleo's GAAP-inkomsten en $5-6M aan haar niet-GAAP-inkomsten in 2011. De overname zal naar verwachting verwaterd worden tot GAAP winst per aandeel en neutraal voor niet-GAAP-winst per aandeel in 2011. Taleo verwacht een geüpdate financiële outlook te leveren voor haar derde kwartaal en het volledige jaar 2011 tijdens de driemaandelijkse earnings call.

Volg ons op Twitter en Facebook

Over Taleo

Taleo's op cloud gebaseerde talentmanagementplatform verbindt producten en een ecosysteem voor het aandrijven van zakelijke prestatie met behulp van Talent Intelligence.(TM) Ongeveer 5.000 klanten gebruiken Taleo voor talentovername, prestatie, leren en compensatiemanagement, inclusief 47 van de Fortune 100. Daarnaast bevat Taleo's Talent Grid cloudgemeenschap de expertise van Taleo-klanten, meer dan 200 miljoen kandidaten, en 140 partners en industrie-experts.

Vooruitblikkende verklaringen

Dit bericht bevat vooruitblikkende verklaring, inclusief verklaringen betreffende de verwachte afronding van de overname, de verwachte voordelen van de overname voor Taleo's leiderschape en marktpositie, Taleo's verkoopinzet; Taleo's producten en diensten en Taleo's klanten. Alle vooruitblikkende verwachtingen in dit persbericht zijn gebaseerd op Taleo's historische prestatie en haar huidige plannen, verwachtingen en schattingen, en zijn geen garantie dat dergelijke plannen, schattingen en verwachtingen bereikt zullen worden. Deze vooruitblikkende verklaringen vertegenwoordigen Taleo's verwachtingen op de datum van dit persbericht. Latere gebeurtenissen kunnen ertoe leiden dat deze verwachtingen veranderen en Taleo vrijwaart zich van de verplichting de vooruitblikkende verwachtingen in de toekomst te wijzigen. De vooruitblikkende verwachtingen zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat werkelijke resultaten materieel verschillen, inclusief risico's gerelateerd aan (1) het voldoen aan de voorwaarden van de overname, (2) moeilijkheden bij de integratie van Jobpartners en haar producten, diensten en werknemers in Taleo en het behalen van verwachte synergie, (3) Taleo's vermogen om belangrijke werknemers te behouden, (4) of de markt voor Taleo's producten en diensten zal groeien zoals verwacht, en Taleo's vermogen om succesvol te concurreren, (5) Taleo's vermogen om nieuwe producten en diensten te leveren en klanten te hernieuwen, en (6) andere factoren die het uitvoeren van de respectievelijke activiteiten beïnvloeden. Meer informatie over potentiële factoren die de werkelijke resultaten kunnen beïnvloeden is te vinden in Part II, Item 1A van Taleo's kwartaalverslag op Form 10-Q, zoals ingediend bij de SEC op 9 mei 2011, en in andere verslagen ingediend door Taleo bij de SEC.

Taleo Corporation

CONTACT: Mary Jo Rose, +1-925-452-3252, mrose@taleo.com