Politie Twente

Meerdere auto-inbraken
Enschede
In de periode van zaterdag 18 juni tot en met dinsdag 21 juni is in Enschede in meerdere auto's ingebroken.

Van alle auto's werd het rechter zijraam ingeslagen. Bij één auto bleef het bij een poging. De inbraken vonden zowel 's nachts als overdag plaats. De auto's stonden geparkeerd in de Dr.van Hoekstraat, J.J.van Deinselaan, Van Galenstraat, Piet Heinstraat, Paulus Moreelsestraat, Elsbeekweg, Emmastraat, Heutinkstraat en de Meeuwenstraat. Op een parkeerplaats aan het Colloseum werd in drie auto's ingebroken. Er zijn verschillende goederen uit de auto's gestolen, waaronder autoradio's, telefoons en geld.

De politie is op zoek naar getuigen. Wellicht zijn er mensen die verdachte situatie hebben opgemerkt of iets hebben gezien van bovengenoemde auto-inbraken. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Met een paar simpele tips kunt u een inbraak in uw auto proberen te voorkomen: . Neem altijd de sleutel uit het contact als u uitstapt, ook al is het maar voor heel even . Sluit de auto altijd af
. Haal de radio uit de slede; neem deze mee en verstop hem niet in de auto . Laat nooit kostbaarheden in de auto achter (camera, telefoon, koffertje, autopapieren, geld, cheques, creditcards e.d) . Laat geen spullen zichtbaar in de auto achter, zoals boodschappentas en kleding . Laat zien dat u niets waardevols verbergt; zet het dashboardkastje open . Zet de auto waar mogelijk op een bewaakte parkeerplaats . Parkeer op goed verlichte plaatsen, zodat de auto in het zicht blijft . Heeft u een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af.

Behalve dit soort simpele maatregelen, kunt u natuurlijk ook technische voorzieningen aanbrengen, zoals een alarm. Een folder over dit onderwerp is verkrijgbaar bij de meeste politiebureaus en te downloaden op www.politie.nl. (2011057363 / 57427 / 57743/ 57730 / 57781 / 58022 / 58024 / 57797 / 57825 / 58182 / 58075 / 58196)

Politie treft pas ingerichte hennepkwekerij aan Losser
Naar aanleiding van een onderzoek werd op maandag 20 juni een pas ingerichte hennepkwekerij op de Pol in Losser aangetroffen. In een bedrijfspand werden 19 hennepstekjes en producten ten behoeve van het kweken van hennep aangetroffen.

In opdracht van de Officier van Justitie is de plantage ontmanteld en werden de planten vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij. (2011058110)

Veelpleger aangehouden
Enschede
Politie Twente heeft maandag 20 juni een 42-jarige man uit Enschede aangehouden nadat hij een mobiele telefoon had gestolen van een 24-jarige man uit Enschede.

De 24-jarige man verklaarde dat hij omstreeks 20.30 uur aan de Wenninkgaarde voor een studieopdracht aan het filmen was. Zijn mobiele telefoon had hij naast hem op de grond gelegd. De 42-jarige man had hem lastig gevallen. Toen deze vertrok had hij de telefoon meegenomen. De 42-jarige had de telefoon te koop aangeboden aan een taxichauffeur en was hierna een winkel ingelopen. Ter plaatse konden agenten de man aanhouden. Hij had de gestolen telefoon op zak. Tijdens onderzoek bleek de man veelpleger te zijn. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De telefoon is terug bij de rechtmatige eigenaar. (2011058145)

Verkoopwagen gestolen, politie zoekt getuigen Almelo
Een 52-jarige man uit Almelo deed maandagmorgen 20 juni een erg vervelende ontdekking. De 52-jarige had zijn visaanhangwagen/verkoopwagen zaterdag 18 juni omstreeks 18.00 uur geparkeerd voor zijn bedrijf aan de Twentepoort West in Almelo. Maandagmorgen 20 juni omstreeks 08.00 uur merkte de 58-jarige op dat zijn verkoopwagen was gestolen. Het gaat om een (vis) verkoopwagen type De Vries JV 3500 met het kenteken WH-73-JR.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van de verkoopwagen of weten waar deze nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011057882)

Winkeldief aangehouden
Oldenzaal
Een 28-jarige man uit Amsterdam is maandag 20 juni aangehouden omdat hij bij meerdere winkels in het centrum van Oldenzaal goederen had gestolen.

Omstreeks 15.00 uur kreeg Politie Twente melding van een winkeldief. Ter plaatse zagen agenten een man die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij kon worden aangehouden in een horecagelegenheid aan de Groote Markt. Tijdens onderzoek bleek de man in 14 regio's bekend te staan als winkeldief. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De goederen zullen worden geretourneerd naar de rechtmatige eigenaars. (2011058077)

Gereedschap gestolen uit bedrijfsbus Vroomshoop
Tussen zaterdag 18 juni 15.00 uur en maandag 20 juni 07.30 uur is ingebroken in een bedrijfsbus die geparkeerd stond voor een woning aan de Nieuwstraat.

Bij de inbraak is waardevol gereedschap buitgemaakt, waaronder een compressor, boor-, zaag-, frees- en schuurmachines. Ook werden kabels uit de bus gestolen.

Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die getuigen zijn geweest van deze inbraak of iets verdachts hebben gezien in de Nieuwstraat in het genoemde weekend. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Vroomshoop: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011057885)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 40-jarige man uit Enschede heeft maandag 20 juni een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011058093)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl


-----------------------
26 nvember 2010