Gemeente Ede

dinsdag, 21 juni 2011

Wandelingen Ede2025 komen eind juni tot hoogtepunt

Door: info@ede.nl

Zaterdag 18 juni fietsten wethouder van de Pol, raadsleden, burgers, (landschaps-)architecten, makelaars en woningbouwvereniging door diverse wijken in Ede. Hoe wonen Edenaren in 2025? Is er veel nieuwbouw gerealiseerd? Naar welk soort huizen is er in 2025 vraag? Hoe doen we het duurzaam? Hoe laten we Ede een aantrekkelijke woonstad zijn? Daarover werd gediscussieerd.

Alle bevindingen worden samengevat in een motiongrafic (3D-animatie) voor de website Ede 2025.

Deze week worden alle zogenaamde wandelingen van het visietraject Ede2025 gerealiseerd. Nadat eind mei met Recreëren was afgetrapt, vond op 16 juni het Lagerhuisdebat met Studeren plaats. Zaterdag 18 juni vond Wonen plaats en (vandaag) op 21 juni Mobiliteit. Op vrijdag 24 juni zijn de themagroepen Ondernemen en Cultuur actief.

Van alle themagroepen worden de reacties verzameld en geregistreerd. Zo maakt Studeren een film, Ondernemen een receptenboek en Wonen een motiongrafic. In de zomerperiode worden vervolgens alle reacties en documentatie geanalyseerd en verwerkt tot een geheel. In september worden de raadsleden bijgepraat over de eerste resultaten. Het visietraject gaat in het najaar verder met rondetafelgesprekken en het ontwikkelen van scenario's.

Uiteindelijk neemt de gemeenteraad in het eerste kwartaal van 2012 een definitief besluit over de visie op Ede in 2025.