Gemeente Zeewolde


Nieuws

Werk aan de weg: Spiekweg en Nijkerkerweg

Het wegdek van de Spiekweg en de Nijkerkerweg in Zeewolde is toe aan een onderhoudsbeurt. Op een aantal locaties scheurt de verhardingsconstructie en verzakt deze. Deze gebreken aan de Spiekweg worden hersteld in de periode 27 juni tot en met 23 juli 2011. De wegwerkzaamheden aan de Nijkerkerweg beginnen een week later op 4 juli en zijn tegelijk klaar op 23 juli.

De Spiekweg wordt afgesloten voor het verkeer tussen de brug over de Hoge vaart en de aansluiting Schollevaarweg. Ook het fietspad krijgt een opknapbeurt, maar blijft bereikbaar. De Nijkerkerweg tussen de rotonde `Gooiseweg' en de rotonde `Spiekweg' wordt afgesloten.

Omleidingen Spiekweg

Verkeer tussen de kern Zeewolde en het `middengebied' Zeewolde wordt omgeleid via de Schollevaarweg, Adelaarsweg en Gooiseweg. Landbouwverkeer maakt gebruik van de omleidingroute Schollevaarweg, Adelaarsweg en Bosruiterweg.

Omleidingen Nijkerkerweg

De Nijkerkerweg tussen de rotonde `Gooiseweg' en de rotonde `Spiekweg' wordt afgesloten. Alle verkeer wordt via de Spiekweg (N705) naar de Gooiseweg geleid. Er worden maatregelen genomen om sluipverkeer op de wegen rondom het gedeelte Nijkerkerweg te voorkomen. De werkzaamheden aan de rotonde worden in dezelfde periode tussen 20.00 uur en 06.00 uur uitgevoerd. Het verkeer kan gebruik blijven maken van de rotonde. Verkeer moet wel rekening houden met een langere reistijd in verband met wachttijden.

Planning Spiekweg

Het werk aan deze weg vindt grotendeels plaats in de vakantieperiode van de scholen in Zeewolde en voor de oogstwerkzaamheden. Hiermee wordt naar verwachting de overlast voor de regelmatige gebruikers van dit weggedeelte tot een minimum beperkt. Ook de OV-route (openbaar vervoer) gaat bovengenoemde omleidingroute volgen. Het fietspad kan men blijven gebruiken.

Het werk Spiekweg

De bovenste en gescheurde lagen asfalt van de verhardingsconstructie worden verwijderd en vervangen door nieuwe lagen asfalt. Tegelijkertijd wordt het weggedeelte aan beide zijden met ongeveer 0,50 meter verbreed. Zo is er meer ruimte voor het verkeer om elkaar te passeren en ontstaat er ruimte om maatregelen te nemen. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. Daarna wordt de weg duurzaam en veilig ingericht door:

* het aanbrengen van dubbele strepen in het midden van de weg;
* het verruwen van de kantstroken;

* het aanbrengen van glasbollen in de kantstroken.

Het werk Nijkerkerweg

De bovenste lagen asfalt worden vervangen van de weg tussen de rotonde Gooiseweg en de rotonde Spiekweg. Beide zijden van de weg worden verbreed. Na het verbreden en asfalteren van de weg wordt de markering aangebracht samen met de verruwing van de kantstroken en glasbollen. Als laatste worden de bermen netjes afgewerkt. Binnen afzienbare tijd wordt er ter hoogte van de rotonde Spiekweg een benzinestation gebouwd in de strook tussen de Nijkerkerweg en het Nijkerkerpad. Hiervoor worden alvast voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

De rotonde Spiekweg krijgt ook nieuw asfalt en de vormgeving van deze rotonde wordt enigszins aangepast. De rotonde wordt hierdoor beter berijdbaar, vooral voor (lange) vrachtauto's. Op een later tijdstip wordt de (groen)inrichting van het middeneiland van de rotonde vervangen.

Tot slot wordt ook hier de toegankelijkheid van het openbaar vervoer verbeterd. De perrons bij de bushalteplaatsen nabij de rotonde Spiekweg worden hoger, breder en krijgen een hellingbaan. Daarnaast worden de tegels in de looppaden naar de perrons vervangen door een cementbeton verharding.

Voor meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingroutes zie www.flevoland.nl/werkaandeweg.