Gemeente De Bilt


17-06-2011

Verleggen kabels en leidingen Stationsgebied Bilthoven

Op 27 juni start aannemer Van den Heuvel namens de nutsbedrijven met het verleggen van de kabels en leidingen in het stationsgebied. Dat is nodig om de ondertunneling van het spoor mogelijk te maken.

Het werk start ten noorden van het spoor bij de kruising Jan Steenlaan/Rembrandtlaan richting Soestdijkseweg. De aannemer begint met het graven van sleuven, legt vervolgens de leidingen en `trekt' tenslotte de kabels. Na de schoolvakantie is de Soestdijkseweg aan de beurt en vervolgens de kruising met het spoor. Aan de achterzijde van Bakker2Wielers wordt direct ook een nieuw trafostation gebouwd. Het oude trafohuis staat nu nog bij de inrit van de parkeerplaatsen achter het station, maar moet wijken voor de tunnel. Als alles volgens planning verloopt, gaat het werk in september verder op het Emmaplein, richting Spoorlaan, Soestdijkseweg en de Nachtegaallaan. Het werk is naar verwachting medio oktober 2011 klaar.

Gevolgen voor de bereikbaarheid

Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt in de week van 20 juni de Jan Steenlaan verlegd. De aansluiting op de Soestdijkseweg komt daarmee dichterbij het treinstation te liggen. Zo blijft de Jan Steenlaan gedurende het werk toegankelijk voor fietsverkeer, dat met geleiders van werkterrein en autoverkeer wordt gescheiden.

Autoverkeer dat vanaf de Soestdijkseweg de Jan Steenlaan op wil, wordt gedurende het werk vanaf Bilthoven-zuid omgeleid via de Leyenseweg. Verkeer van Bilthoven noord naar zuid wordt via de Ostadelaan, Rembrandtlaan en de Jan Steenlaan de Soestdijkseweg op gestuurd. Deze omleidingen worden aangegeven met borden.

Tijdens de werkzaamheden op het Emmaplein blijven de winkels bereikbaar voor winkelend publiek. De ventweg is die periode alleen bereikbaar voor fietsers. Parkeren blijft wel mogelijk; langs de Soestdijkseweg en aan de overzijde.