Rochdale


16 juni 2011
Familie Rietveld in Purmerend krijgt bijzonder boek

Gerrit (73) en Johanna (73) Rietveld, kijken verrast naar hun foto in een bijzonder boek waarin ze zijn geïnterviewd.

Lid van de Raad van Bestuur van Woningstichting Rochdale Hester van Buren kwam op de koffie in Woon-zorgcomplex Weidevenne te Purmerend om dit boek te overhandigen. Het boek heet `Daar waar ik woon', en is in opdracht van Rochdale geschreven door Mirjam Brinks. Bewoners in diverse wooncomplexen in Amsterdam en omgeving zijn hierin geïnterviewd over de manier waarop zij omgaan met de indeling van hun woning. In deze interviews geven zij ook adviezen aan de corporatie hoe het beter kan.

Gerrit (midden) en Johanna (rechts) wonen al enige tijd in Woon-zorgcomplex Weidevenne in Purmerend. Ze zijn tevreden maar maken van de gelegenheid gebruik om Hester van Buren (links) te wijzen op ruimtes die niet effectief worden benut. Ook blijkt dat sommige domotica-apparatuur zich niet op praktische plekken bevindt.

Met de informatie in dit boek gaat Rochdale kijken wat er beter kan. Om de klant nog beter te kunnen bedienen, gaat Rochdale in de toekomst namelijk (nieuwe) manieren zoeken om naar deze klant te luisteren. Wat betreft het ontwerp van plattegronden is het boek 'Daar waar ik woon' een hulpmiddel om tot een flexibelere plattegrond te komen voor diverse oppervlaktes.