Gemeente Someren


Enjoy awards 2011


Op donderdag 16 juni jongstleden werden de Enjoy-awards uitgereikt in jongerencentrum Samsara. De enjoy award is een speciale prijs die wordt toegekend aan jongeren die zich extra hebben ingezet tijdens hun maatschappelijke stage. Tijdens de feestelijke avond waren zo'n 85 bezoekers van de partij.

Leerlingen uit het derde leerjaar van het Varendonck-College hebben afgelopen schooljaar bij zeer uiteenlopende verenigingen en organisaties hun maatschappelijke stage uitgevoerd. Het varieerde van meehelpen bij de hondensportvereniging tot activiteiten doen met verstandelijk beperkten, van gewoon meehelpen tot zelfstandig een spel organiseren. Alles kan met de maatschappelijke stage.

Jongeren leren door middel van hun maatschappelijk stage hoe zinvol, maar vooral hoe leuk vrijwilligerswerk is. Dat plezier resulteert in gemotiveerde en enthousiaste jongeren die daadwerkelijk wat betekenen voor de vereniging of organisatie. De gemeenten Someren en Asten vinden dat deze inzet beloond mag worden.

Dit jaar streden zo'n 17 leerlingen om de eer winnaar te worden van de Enjoy-awards 2011. Een jurypanel heeft bepaalt dat Loes Habermehl en Evi Kuijpers eerste werden. Zij hebben met zijn tweeën een muziekmiddag georganiseerd bij het SWZ activiteitencentrum in Asten. Muziek is van beiden hun hobby en passie en dat hebben ze goed ingezet tijdens hun maatschappelijke stage. Het plezier dat zij hierin hadden, hebben ze zeker ook over weten te dragen aan de cliënten van het activiteitencentrum.

Op de tweede plaats zijn gelijk geëindigd Piet van den Bosch bij het IVN Someren Asten en Maik Maas bij Scouting Someren. De derde plaats ging naar Marek Linarczuk, die zijn maatschappelijke stage uitvoerde bij Stichting jeugdcomité Someren.

Alle genomineerde jongeren zijn een groot voorbeeld zijn voor hun leeftijdsgenoten en inspireren hiermee de volgende groep leerlingen voor het nieuwe schooljaar!