Gemeente Blaricum


-

Randweg Oost en 't Merk weer open

20-06-2011
Sinds eind vorige week zijn de Randweg Oost en 't Merk weer opengesteld voor het verkeer. Dat is ongeveer een week eerder dan oorspronkelijk gepland. De nog resterende werkzaamheden zijn vooral naast de weg/in de berm zodat het verkeer daar niet of nauwelijks hinder van heeft.

Voor de komende tijd staan nog de volgende zaken op de planning:
* optimaliseren werking verkeersregelinstallaties
* schilderwerk verkeersregelinstallaties

* reconstructie kruispunt Blaricummerweg - Gooyerweg

Daarnaast worden in het najaar van 2011 langs de Stichtseweg nieuwe bomen gepland. Voor de aanleg van de extra rijstrook zijn 5 bomen gekapt. Hiervoor worden nieuwe teruggezet. Ook komt er een nieuwe boom in de middenberm van de Randweg. Hier is een boom gekapt om de tijdelijke doorsteek via de middenberm mogelijk te maken.

Twee fases
De werkzaamheden aan Randweg Oost en 't Merk zijn in 2 fases uitgevoerd. Tijdens fase 1 is onder andere de rijbaan van Randweg Oost/'t Merk richting A27 voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Ook is het kruispunt Randweg Oost - Stichtseweg - A27 volledig aangepast en opnieuw geasfalteerd.

In fase 2 is onder andere de rijbaan van Randweg Oost/'t Merk in de richting van Huizen vervangen. Verder is het kruispunt 't Merk - Viersloot opnieuw geasfalteerd. Ook het `nieuwe' fietspad langs de Stichtseweg is klaar, inclusief LED-verlichting.

|