Ministerie van Defensie

Militair Vierdaagse kamp Heumensoord voor 50ste keer gebouwd

21 juni 2011, 15.00 uur

Deze week plaatsten eenheden van de luchtmacht de omheining, bestaande uit 10 kilometer concertina, rond het kamp. foto: ministerie van Defensie Kamp Heumensoord in Nijmegen wordt momenteel voor de 50ste keer gebouwd. Het tijdelijke onderkomen biedt ook dit jaar weer onderdak aan ongeveer 6.000 militairen uit binnen- en buitenland, die 19 juli beginnen aan de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen.

Op 13 juli is de officiële opening van het kamp. Tegen die tijd zijn onder meer de nodige slaapvertrekken, werkcabines, 240 douches, 400 urinoirs en de nodige toiletten gereed. Het kamp is dan ook voorzien van elektriciteit waarvoor 40 kilometer kabel wordt gelegd. Deze week plaatsten eenheden van de luchtmacht de omheining, bestaande uit 10 kilometer concertina, rond het kamp waarna er permanent beveiliging is.

Medaille-uitreiking

De best lopende Nederlandse detachementen krijgen, na beoordeling door de Interservice Beoordelings- en Controle Commissie, in Cuijk het vaantje van of namens hun operationele commandant. De uitreiking van de medailles volgt in Charlemagne. Daarna liggen nog enkele kilometers in het verschiet voor het feestelijke onthaal op de Via Gladiola in het centrum van Nijmegen. Op dat traject vervalt de eis voor militairen een bepaald gewicht mee te sjouwen. Er worden echter geen maatregelen getroffen uitrustingsstukken van Charlemagne naar kamp Heumensoord te transporteren.