Politie Brabant Zuid-Oost

Zelfstandige taxichauffeurs beboet door politie

Eindhoven, 21-06-2011 o Door met te hoge snelheid binnen de bebouwde kom te rijden vielen meerdere zelfstandige taxichauffeurs op en werden ze door de politie staande gehouden en bekeurd. Bij verdere controle bleken vaak ook andere zaken niet in orde, waardoor sommigen van hen meerdere geldboetes moesten betalen. Dat overkwam zo'n vijf beroepsmatige taxichauffeurs afgelopen weekend in de nacht van zaterdag op zondag tijdens politiecontroles op de Aalsterweg en de Montgommerylaan.

Vijf taxichauffeurs reden te hard. Een van hen, een Eindhovenaar van 35 maakte het wel heel bont door met 94 km/u (gecorrigeerd) over de Aalsterweg te rijden, terwijl 50 km/u als maximum is toegestaan. Twee taxichauffeurs hadden de rittenkaart niet op orde en betaalden ieder daarvoor een geldboete van 1100,- euro. Twee anderen kregen een rijverbod opgelegd; een voor het overschrijden van de arbeidstijdenwet en de ander voor het rijden met een niet-gekeurde taximeter. Hun passagiers moesten ter plekke noodgedwongen ander vervoer regelen.

Van het overige verkeer moesten twee bestuurders het rijbewijs inleveren. Een 16-jarige bromfietser uit Eindhoven reed zondag rond
1.15 uur op de Montgommerylaan met een snelheid van 72 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Bovendien mag een brommer slechts een constructiesnelheid hebben van 45 km/u. Zowel het kentekenbewijs van zijn brommer als zijn rijbewijs zijn daarop ingevorderd. Vier bestuurders reden onder invloed en kregen naast een fikse geldboete een rijverbod opgelegd; een van hen, een 22-jarige beginnend bestuurder uit Knegsel moest het rijbewijs inleveren. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 1,2.