FloraHolland


FloraHolland productcommissie eenjarige bloeiers

FLORAHOLLAND (21 juni 2011 ) - De FPC's Eenjarige zomerbloeiers en Balkon- en Terrasplanten hebben 9 juni gezamenlijk vergaderd. Er is stilgestaan bij de evaluatie van het seizoen. Het goede weer heeft er dit jaar voor gezorgd dat de resultaten niet goed waren. De resultaten verschillen per kweker, waarbij over het algemeen de kwekers met de vaste lijnen het meest tevreden zijn.
De klok heeft dit jaar grote aantallen moeten verwerken. Geadviseerd wordt vooraf met de koper afspraken te maken over partijen die niet kunnen worden afgenomen.

Gesproken is over de ervaringen met de operatie Chip-IT. Deze heeft het afgelopen seizoen niet tot problemen geleid. Aandacht is gevraagd voor de problemen met natte tags; deze zouden 2 uur buiten werking zijn.

Trademarketier M. Secrève heeft de FPC's geïnformeerd over het segment tuincentra. Naast theorie, heeft hij de FPC's na de vergadering meegenomen naar 4 verschillende tuincentra. De FPC-leden vonden dit interessant.

De eerstvolgende vergadering van de FPC Eenjarige Zomerbloeiers is op 13 oktober; de FPC Balkon- en Terrasplanten vergadert op 17 november.

FPC-leden worden door FloraHolland benoemd. Deze FPC-leden geven FloraHolland op persoonlijke titel adviezen. In de FPC Eenjarige zomerbloeiers zijn de volgende aanvoerders vertegenwoordigd: D. Baas, C. Endhoven, J. de Groot, P. Kuivenhoven, G. Lodeweges, L. van Zijl en W. Zuiderwijk.
In de FPC Balkon- en Terrasplanten zijn vertegenwoordigd: E. v.d. Arend, F. v.d. Bos, R. Grootscholten, L. Jansen, C. Kester, A. Noordam, M. Vijverberg en R. Zwinkels.