Nieuwe onafhankelijke vergelijkingssite: Antivirusvergelijk.nl

Persbericht van Antivirusvergelijk.nl

Een virusscanner op je computer kan veel leed voorkomen, maar hoe weet je of je huidige versie nog voldoende bescherming biedt tegen cybercriminelen?
Dankzij de nieuwe onafhankelijke website www.antivirusvergelijk.nl kan iedereen nu eenvoudig z'n eigen antivirus software checken en zo nodig een veilige nieuwe keus maken uit de 13 grootste aanbieders op dit gebied. Op de site vind je ook het laatste nieuws over alles wat met antivirus en veiligheid te maken heeft.

Internet: we gebruiken het inmiddels voor van alles. Werk, privé, onze bankzaken en het kopen van artikelen. Voor criminelen is internet dan ook een interessant speelveld: voortdurend proberen ze ongezien in onze computers in te breken. En met succes: volgens recent onderzoek van de TU Delft zijn bijna een miljoen computers in ons land geïnfecteerd, meestal zonder dat we het weten.
Volgens Jan-Willem Akkermans, algemeen directeur van Antivirusvergelijk.nl, was het dan ook hoog tijd voor een onafhankelijke website op dit gebied: "Computervirussen zijn er in allerlei vormen en verschijnen in telkens nieuwe varianten. Doel van de criminelen is meestal om, zonder dat de gebruiker het merkt, de controle over een computer over te nemen en die vervolgens voor allerlei duistere activiteiten te gebruiken. De schade die ze daarmee aanrichten kan groot zijn. Daarom is het erg belangrijk dat particulieren én bedrijven optimaal beschermd zijn. Dankzij Antivirusvergelijk.nl kunnen ze nu checken of hun huidige antivirus software nog voldoet en welk eventueel nieuw pakket in hun geval de beste keus is."

Vraag-antwoord menu
De 13 grootste aanbieders van antivirus software hebben zich inmiddels aan de site verbonden. Via een eenvoudig vraag-antwoord menu kunnen deze aanbieders op onafhankelijke wijze onderling worden vergeleken op zaken als mogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en prijs. Jan-Willem Akkermans: "Niet iedereen heeft immers dezelfde wensen. Zo zullen ouders met kinderen bijvoorbeeld willen dat de software ook beveiligt tegen het bekijken van ongewenste websites. Een bedrijf stelt weer hele andere eisen." Uiteindelijk geeft de site aan welke anti-viruspakketten het beste passen bij de gebruiker én wat die kosten. Het product kan vervolgens desgewenst ook eenvoudig via de site besteld worden.

Onafhankelijk vergelijken
Jan-Willem Akkermans: "Antivirusvergelijk.nl is dus in de eerste plaats een vergelijkingssite waar mensen via een helder menu en eenvoudige vragen kunnen bepalen welke aanbieders van virusscanners een product hebben dat het beste bij hun specifieke wensen past. Voor extra informatie over de aanschaf van een pakket hebben we bovendien een eigen klantenservice beschikbaar. Antivirusvergelijk.nl is daarmee geschikt voor mensen die wat minder verstand hebben van computers, maar ook voor specialisten die professionele of specifieke eisen hebben met betrekking tot antivirus-software."

Links:
http://www.antivirusvergelijk.nl

Noot voor redacties


Antivirusvergelijk.nl

Noot voor de red actie:
Noot voor redactie,

Razende Robot Reporter